Αν μη τι άλλο, ο τρόπος που προσέγγισε, ύστερα από αναβολές χρόνων, η Δημοτική Αρχή το θέμα της επέκτασης του Αστικού ΚΤΕΛ μέχρι το νοσοκομείο δείχνει προχειρότητα, χαμηλά αντανακλαστικά για το πως πρέπει να λειτουργεί δημοκρατικά, αλλά και έλλειψη αποφασιστικότητας. Διότι αυτό που ειπώθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας, ότι δεν έγινε όπως έπρεπε η δημόσια διαβούλευση, είναι αστείο.
Το θέμα ταλαιπωρεί επί χρόνια τους πολίτες, το γνωρίζει πολύ καλά η Δημοτική Αρχή και από τη στιγμή που αποφάσισε να το θέσει προς συζήτηση και απόφαση στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, έπρεπε να είναι καθ’ όλα έτοιμη και νόμιμη στα διαδικαστικά. Αντ’ αυτού έπραξε το ακριβώς αντίθετο.
Βέβαια, χθες η Δημοτική Αρχή άλλαξε και πάλι στάση και με δήλωση του δημάρχου Π. Νίκα σημειώνει ότι το θέμα θα συζητηθεί προσεχώς, έπειτα από κατάλληλη προετοιμασία.
Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας αναφέρονται τα εξής: “Με δήλωσή του σήμερα (σ.σ. χθες), Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015, ο δήμαρχος τόνισε ότι το θέμα της επέκτασης της αστικής γραμμής λεωφορείου μέχρι το νοσοκομείο θα έλθει οπωσδήποτε σε συζήτηση, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (μετά την αυριανή της 15ης Ιανουαρίου), που θα πραγματοποιηθεί μέχρι 10 Φεβρουαρίου. Σ’ αυτό το διάστημα θα υπάρξει εξαντλητικός διάλογος με όλες τις πλευρές»!
Του Αντώνη Πετρόγιαννη