Μακριά από τους κεχαγιάδες στο κεφάλι μας…

Μακριά από τους κεχαγιάδες στο κεφάλι μας…

Δεν πίστευα ποτέ στα… συνάφια των δημοσιογραφικών ενώσεων. Οπότε, θεωρώ αδιανόητο ότι ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη από την ΕΣΗΕΑ εναντίον δημοσιογράφων για μεροληπτική στάση κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος.
Αν οι δημοσιογράφοι διέπραξαν ποινικό αδίκημα, υπάρχει ο φυσικός τους δικαστής. Αν προσέβαλαν με τη στάση τους και τη γνώμη τους οποιονδήποτε πολίτη ή κόμμα ή ό,τι άλλο, ας προσφύγουν οι ενδιαφερόμενοι στη Δικαιοσύνη. Κατά τα άλλα, ουδεμία δουλειά έχει η ΕΣΗΕΑ διά του πειθαρχικού της να ελέγχει τη γνώμη και τη στάση των δημοσιογράφων.
Ουδείς δημοσιογράφος θα πρέπει να ανέχεται κεχαγιά στο κεφάλι του, αφεντικό πειθαρχικό ή οποιαδήποτε άλλη μορφή τυραννίδας όπως από το ΕΣΡ ή άλλη Ανεξάρτητη (τάχα μου) Αρχή, απ’ αυτές που αλλοιώνουν το πολίτευμα.
Δεν τίθεται θέμα δημοσιογραφικής δεοντολογίας (ώστε να επέμβει το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ) σε θέματα γνώμης και ελευθερίας έκφρασης. Οι δημοσιογράφοι κρίνονται, επιδοκιμάζονται και απορρίπτονται απ’ τους πολίτες και μόνον. Οι οποίοι πολίτες δε χρειάζονται την «προστασία» κανενός πειθαρχικού.
Και κάθε τέτοια δίωξη είναι εκ του πονηρού – σταλινικού πονηρού ή φασιστικού πονηρού. Ας διαλέξει ο κάθε φανατικός ποια πονηρία τού πάει καλύτερα. Φοβάμαι ότι έχει αρχίσει ένα «κυνήγι μαγισσών» που θα το χρεωθεί η κυβέρνηση της Αριστεράς.
Δεν μπορούν οι φανατικοί απ’ το σινάφι μας να υποκαταστήσουν (μάλιστα με διώξεις) τη γνώμη των πολιτών για τους άξιους ή τους ανάξιους ανάμεσά μας…
Α.Π.