Προχωρά η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην Καλαμάτα

Προχωρά η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην Καλαμάτα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την υλοποίηση του έργου «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας». Η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου, που έχει συναφθεί μεταξύ της ΔΕΥΑΚ και της εταιρείας ΤΕΚΑΤ ΑΤΕ, είναι ύψους 3.031.187,04 ευρώ για την εγκατάσταση 57.600 μέτρων αγωγών υδρεύσεως από πολυαιθυλένιο, με τους οποίους αντικαθίστανται αγωγοί από αμίαντο.
Τα οφέλη για την υγεία του κοινού είναι προφανή, ενώ θα περιορισθούν σημαντικά και οι απώλειες πόσιμου νερού.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, μέχρι χθες είχαν πιστοποιηθεί εργασίες ποσού 2.186.490,20 ευρώ και μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να έχουν πιστοποιηθεί εργασίες ύψους 2.300.000 ευρώ και να έχουν κατασκευασθεί 49.600 μέτρα αγωγών.
Απομένει να εγκατασταθούν τροφοδοτικοί αγωγοί μήκους 2.700 μ., σε δρόμους με σημαντική κυκλοφορία (οδός Αγ. Γεωργίου, οδός Μπουλούκου, οδός Τζάννε και οδός Μαυρομιχάλη), αγωγοί διανομής στην περιοχή της Ράχης, μήκους 800 μ., αγωγοί διανομής επί της οδού Λακωνικής και καθέτων, καθώς και στην περιοχή Κηπούπολης μήκους 2.600 μ., όπως και αγωγοί διανομής μήκους 2.700 μ. στην ανατολική πόλη, βόρεια της οδού Παπαφλέσσα, σε περιοχή αραιοδομημένη και εκτός σχεδίου πόλης.
Με βάση το πρόγραμμα κατασκευής, θα διενεργηθούν κατά σειρά προτεραιότητας:
-Η ολοκλήρωση αγωγών σε κεντρικούς δρόμους (Αγίου Γεωργίου, Μπουλούκου, Μαυρομιχάλη και Λακωνικής) και πλήρης αποκατάσταση εντός του Νοεμβρίου
-Η ολοκλήρωση αγωγών περιοχής Ράχης
-Η ολοκλήρωση αγωγών βόρεια και νότια οδού Λακωνικής
-Η ολοκλήρωση αγωγών βόρεια της οδού Παπαφλέσσα, στην εκτός σχεδίου περιοχή και θα ακολουθήσει η κατασκευή των δευτερευόντων αγωγών.