Από το «Σύνδρομο Θυμού» πάσχει ο 19χρονος που πυροβόλησε Σγούρο – Κομμάτη

Από το «Σύνδρομο Θυμού» πάσχει ο 19χρονος που πυροβόλησε Σγούρο – Κομμάτη

Σύμφωνα με έκθεση ψυχιάτρου που κατατέθηκε χθες στο μεικτό ορκωτό Γυθείου
 
Έκθεση ψυχιάτρου, ότι ο 19χρονος δράστης από την Καλαμάτα πάσχει από διαλείπουσα εκρηκτική διαταραχή ή αλλιώς «Σύνδρομο Θυμού και Εξαιρετικά Επιθετικής Συμπεριφοράς», κατατέθηκε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου, κατά τη συνέχιση της δίκης για τη διπλή δολοφονία πέρυσι τον Αύγουστο στη Μάνη του 26χρονου Καλαματιανού Κωνσταντίνου Σγούρου και του 25χρονου Ιωάννη Κομμάτη από τη Σάμο.
Χθες η δίκη των δύο 19χρονων συνεχίσθηκε με καταθέσεις των υπολοίπων μαρτύρων κατηγορίας, αλλά και υπεράσπισης.
Η διαδικασία διεκόπη για να συνεχισθεί στις 8 Ιανουαρίου.
 
Σύνδρομο θυμού
Ως τελευταία μάρτυρας του κατηγορητηρίου κατέθεσε η αρραβωνιαστικιά του 26χρονου θύματος Κωνσταντίνου Σγούρου, η οποία ήταν μαζί του στην παρέα το βράδυ πριν αναχωρήσουν τα δύο θύματα για το μοιραίο ραντεβού με τους 19χρονους.
Ακολούθησε η ανάγνωση και η κατάθεση εγγράφων. Κατατέθηκε, δε, από το συνήγορο υπεράσπισης του 19χρονου Καλαματιανού, Γιώργο Ράλλη, έκθεση ψυχιάτρου. Σε αυτή, ο γιατρός κατέληγε στο συμπέρασμα ότι ο 19χρονος πάσχει από διαλείπουσα εκρηκτική διαταραχή, που δίνει εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του, καθώς και ότι δεν είναι αυτιστικός, αλλά δυσλεκτικός. Μάλιστα, κατατέθηκε αίτημα ο συγκεκριμένος ψυχίατρος να παρευρεθεί στην επόμενη δικάσιμο και να καταθέσει.
 
Μάρτυρες υπεράσπισης
Επίσης, έγινε αναφορά στο ότι ο 19χρονος είχε εθιστεί από το διαδίκτυο, με συνεχή ενασχόληση, με παιχνίδια που ενέχουν στοιχεία βίας. Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε περιστατικό του 2013, όταν στο σχολείο έσπρωξε καθηγητή του.
Η διαδικασία χθες ολοκληρώθηκε με τις καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης. Ειδικότερα, κατέθεσε ο διευθυντής τη Σχολής των Φυλακών όπου κρατούνται οι κατηγορούμενοι, καθώς και η αδελφή του 19χρονου Καλαματιανού.
Λόγω του προχωρημένου της ώρας η δίκη διεκόπη, για να συνεχισθεί στις 8 Ιανουαρίου με τις καταθέσεις των υπολοίπων μαρτύρων υπεράσπισης.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη