Θα ανοίξουν μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί της Καλαμάτας


Το αργότερο στις 20 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί της Καλαμάτας, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Παναγιώτη Γιαννόπουλο.
Οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί είναι περίπου 490, ενώ με απόφαση δημάρχου συγκροτήθηκε επιτροπή για την αξιολόγησή τους και την υποβολή εισήγησης στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις εγγραφές και επανεγγραφές του έτους 2016-2017.
Πάντως, σημειώνεται ότι τα κριτήρια αξιολόγησης δεν είναι απόλυτα σαφή καθώς δεν υπάρχει ένα διαυγές σύστημα μοριοδότησης, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, κατά την αξιολόγηση που έκανε η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης για τις αιτήσεις μέσω ΕΣΠΑ.
Ο κ. Γιαννόπουλος σημείωσε ακόμη ότι αναμένεται μέσα στο επόμενο δεκαήμερο περίπου να βγει ο οριστικός πίνακας (τις προηγούμενες ημέρες βγήκε ο προσωρινός για την υποβολή τυχόν ενστάσεων) από τη διαχειριστική αρχή με τα παιδιά που θα γραφούν στους παιδικούς σταθμούς μέσω του ΕΣΠΑ.
Στη συνέχεια θα γίνει η αξιολόγηση των αιτήσεων που είναι εκτός ΕΣΠΑ για την επιλογή των παιδιών που θα συμπληρώσουν τις θέσεις στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Καλαμάτας.
Α.Π.