Η Πυροσβεστική «ψάχνει» την αιτία της καταστροφής του κλαμπ στο κέντρο της Καλαμάταςπλ

Η Πυροσβεστική «ψάχνει» την αιτία της καταστροφής του κλαμπ στο κέντρο της Καλαμάταςπλ

Ήταν λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ της Κυριακής, όταν πυκνοί μαύροι καπνοί «έπνιξαν» την οδό Ύδρας στην Καλαμάτα. Κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν την Πυροσβεστική, η οποία έφθασε αμέσως στο συμβάν, καθώς το κτήριο που στεγάζεται είναι μερικά μέτρα πιο κάτω.

Όταν οι 18 πυροσβέστες με τα 7 οχήματα έφθασαν εκεί, είδαν το κλαμπ Please Don’t Tell, που στεγάζεται στη διασταύρωση των οδών Ύδρας και Περικλέους, να βγάζει από το εσωτερικό του πυκνούς καπνούς κι έτσι η πρόσβαση ήταν αδύνατη.

Επειδή το νυχτερινό κέντρο γειτνιάζει με πολυκατοικίες και επιχειρήσεις, το βάρος έπεσε στη διαφύλαξή τους, καθώς η φωτιά έκαιγε από άκρη σε άκρη όλο το κτήριο, στο οποίο να σημειωθεί πως υπήρχαν εύφλεκτα υλικά, αφού μέχρι το προηγούμενο βράδυ ο χώρος λειτουργούσε.

Όσο, δε, περνούσε η ώρα, άρχισαν να φαίνονται και εξωτερικά οι πρώτες φλόγες, που τελικά τύλιξαν όλο το κτήριο και είχαν ως αποτέλεσμα την κατάρρευση της σκεπής, καθώς και τμήματος της πρόσοψης.


Η κατάσταση γινόταν όλο και πιο αποπνικτική, ενώ όλο και περισσότερος κόσμος μαζευόταν στο σημείο, κάτι πολύ επικίνδυνο, εξαιτίας του καπνού που εισέπνεαν αλλά και της κατάρρευσης του κτηρίου. Έτσι οι πυροσβέστες, πέρα από τη φωτιά, έπρεπε να φωνάζουν μάταια, όπως φάνηκε, στον κόσμο να μείνει μακριά.

ptd (5).jpg

Τελικά, έπειτα από 4ώρη μάχη με τις φλόγες και αφού είχαν καταστραφεί τα πάντα στο εσωτερικό του κλαμπ, οι πυροσβέστες κατάφεραν από ψηλά να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Μάλιστα, στο σημείο έσπευσε υδροφόρα του Δήμου Καλαμάτας, προκειμένου να ανεφοδιάζει τα πυροσβεστικά οχήματα.

Αυτά επιχειρούσαν μέχρι και χθες το απόγευμα, καθώς υπήρχε φόβος να αναζωπυρωθεί η φωτιά και να περάσει σε διπλανή επιχείρηση.
Πλέον το σημείο έχει αποκλειστεί, ενώ όχημα της Πυροσβεστικής παρέμενε στο χώρο.


Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του “Θάρρους”, η επιχείρηση δεν ήταν ασφαλισμένη, αφού οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν ασφαλίζουν τέτοιες επιχειρήσεις, ενώ ο γενικός του ρεύματος ήταν κατεβασμένος.
Από την πλευρά της Πυροσβεστικής, τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνά το ανακριτικό τμήμα της Υπηρεσίας, ενώ αφήνουν ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο, με σοβαρότερο αυτό του εμπρησμού.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση