Βασικό σενάριο της Πυροσβεστικής ο εμπρησμός για τη φωτιά στο «Please Don’t Tell»


Από μέρα σε μέρα το πόρισμα της Πυροσβεστικής για τη φωτιά στο Please Don’t Tell
 
 
Σε δικηγόρο ανέθεσαν την υπόθεση ενοικιαστής και εκμεταλλευτές της επιχείρησης…
 
Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να είναι έτοιμο το πόρισμα της Πυροσβεστικής για τα αίτια της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε την Κυριακή 8 Ιανουαρίου και κατέστρεψε ολοσχερώς το κλαμπ Please Don’t Tell και τον εξοπλισμό του.
Όπως όλα δείχνουν, το βασικό σενάριο που ερευνά η Πυροσβεστική είναι ο εμπρησμός, ενώ το ανακριτικό της τμήμα συνεχίζει να παίρνει καταθέσεις απ’ όποιον μπορεί να ξέρει ή να είδε κάτι.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ενοικιαστής και οι εκμεταλλευτές της επιχείρησης έχουν ήδη αναθέσει την υπόθεση σε δικηγόρο.
 
Η φωτιά
Η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ εκείνης της Κυριακής, όταν πυκνοί μαύροι καπνοί «έπνιξαν» την περιοχή, ενώ προφανώς έκαιγε για αρκετή ώρα μέσα στο κτήριο, χωρίς να έχει φανεί κάτι προς τα έξω.
Οι 18 πυροσβέστες με τα 7 οχήματα που έφθασαν στο σημείο άμεσα, καθώς η Πυροσβεστική απέχει μόλις 2 τετράγωνα, δεν μπόρεσαν να μπουν στο κτήριο, καθώς η φωτιά είχε πάρει μεγάλη έκταση λόγω των εύφλεκτων υλικών.
Επειδή το νυχτερινό κέντρο γειτνιάζει με πολυκατοικίες και επιχειρήσεις, το βάρος δόθηκε στην προστασία τους και η Πυροσβεστική πάλευε επί ώρες.
 
Μεγάλες ζημιές
Τελικά, όλο το κτήριο παραδόθηκε στις φλόγες, ενώ από την πυρκαγιά κατέρρευσε η σκεπή, καθώς και τμήμα της πρόσοψης. Οι ζημιές εκτιμάται ότι έχουν ξεπεράσει τα 700.000 ευρώ.
Μετά την τετράωρη δύσκολη μάχη με τις φλόγες και αφού είχαν καταστραφεί τα πάντα στο εσωτερικό του κλαμπ, οι πυροσβέστες κατάφεραν από ψηλά να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Μάλιστα, στο σημείο επιστρατεύτηκε και υδροφόρα του Δήμου Καλαμάτας, προκειμένου να ανεφοδιάζει τα πυροσβεστικά οχήματα.
Από τις πρώτες πληροφορίες που έγιναν γνωστές ήταν ότι  η επιχείρηση δεν ήταν ασφαλισμένη, καθώς οι ασφαλιστικές εταιρείες πλέον δεν ασφαλίζουν τέτοια καταστήματα, ενώ οι υπεύθυνοι διαβεβαιώνουν ότι ο γενικός του ρεύματος ήταν κατεβασμένος.

 
Της Βίκυς Βετουλάκη