Ένοχος ο κατηγορούμενος για τον εμπρησμό στο «Please Don’t Tell»

Ένοχος ο κατηγορούμενος για τον εμπρησμό στο «Please Don’t Tell»

Άλλο άτομο ως ηθικό αυτουργό υπέδειξε η εισαγγελέας

Ένοχος για εμπρησμό από πρόθεση του νυχτερινού κλαμπ «Please Don’t Tell», στην οδό Ύδρας στην Καλαμάτα, στις 8 Ιανουαρίου του 2017, κρίθηκε τελικά χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας ο άνδρας που ήταν κατηγορούμενος, παρότι και χθες στην απολογία του αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή.

Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών, με 3ετή αναστολή, ενώ άσκησε έφεση.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η εισαγγελέας στην αγόρευσή της ανέφερε πως ηθικός αυτουργός του εμπρησμού είναι άλλο άτομο, συγγενής του επιχειρηματία που μίσθωνε το χώρο που κάηκε, αλλά το αδίκημα έχει παραγραφεί, καθώς έχει παρέλθει 5ετία.

Κατηγορούμενος: «Είμαι παράπλευρη απώλεια»
Η δίκη είχε ξεκινήσει για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2019, όμως δεν ολοκληρώθηκε, καθώς υπήρξε πρόβλημα με ένα βίντεο που απεικόνιζε δύο άτομα στην περιοχή λίγο πριν από την πυρκαγιά.

Η δίκη ξεκίνησε και πάλι το Μάρτιο και χθες ολοκληρώθηκε.

Η συνεδρίαση χθες άρχισε με τα αναγνωστέα έγγραφα και την προβολή των βίντεο από κάμερες της περιοχής. Μάλιστα, ο επιχειρηματίας που μίσθωνε το χώρο που κάηκε, δήλωσε απόλυτα σίγουρος πως το άτομο που εμφανίζεται να περνά από την περιοχή, λίγη ώρα πριν από τη φωτιά, είναι ο κατηγορούμενος, μαζί με έναν από την Αθήνα.

Κατέθεσε και μάρτυρας υπεράσπισης, που δήλωσε ότι την ώρα του περιστατικού ήταν μαζί με τον κατηγορούμενο στο μαγαζί του και δήλωσε βέβαιος ότι δεν έχει κάνει τίποτα.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος είπε πως δεν έχει καμία σχέση με τη φωτιά, ενώ σε ό,τι αφορά τα δύο άτομα που –αν και συγγενείς- από παλιοί συνεργάτες είναι πλέον ο ένας απέναντι στον άλλον, τόνισε ότι αισθάνεται πως ο ίδιος είναι παράπλευρη απώλεια στη διαμάχη που έχουν. Σημείωσε ότι παλιά, αυτοί οι δύο, είχαν πολύ καλή σχέση μεταξύ τους, αλλά από το 2016 και μετά χώρισαν τις δουλειές τους. Ο ίδιος, όμως, έχει πολύ καλές φιλικές σχέσεις με τον έναν, αλλά ποτέ δεν ήταν συνέταιροι.

Επίσης, είπε ότι απ’ όσα του έχει πει αυτός με τον οποίο συνέχισε να έχει σχέσεις, υπήρξε αδικία στα «μεταξύ τους».

Ο κατηγορούμενος ανέφερε πως πρέπει να τα βρουν οι δύο άντρες, γιατί «έχουν κάνει άνω-κάτω την πόλη με τα μεταξύ τους» κι ότι είναι λάθος που δεν έχει κληθεί στην υπόθεση κι αυτός που λέγεται ότι τον έβαλε να κάψει το μαγαζί.

Για την επίσκεψή του στο μαγαζί το προηγούμενο βράδυ από την πυρκαγιά, είπε πως τον είχε καλέσει γνωστός του που δούλευε εκεί, έμεινε λίγο και έφυγε. Τέλος, αρνήθηκε ότι είναι αυτός που φαίνεται στο βίντεο.

Εισαγγελέας: «Υπάρχει ηθικός αυτουργός»
Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της εστίασε στο πόρισμα της Πυροσβεστικής και είπε ότι ο κατηγορούμενος με τρόπο που δεν εξακριβώθηκε, έβαλε φωτιά στο μαγαζί. Για τους ισχυρισμούς, όπως είπε, του κατηγορουμένου ότι το προηγούμενο βράδυ επισκέφθηκε το μαγαζί γιατί τον είχαν καλέσει, ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά που το αναφέρει και πως αν ισχύει, γιατί δε ζήτησε να έρθουν να καταθέσουν ως μάρτυρες αυτοί που τον είχαν καλέσει.

Δέχτηκε ότι το άτομο που φαίνεται στο βίντεο είναι ο κατηγορούμενος, πως είναι αυτός που έβαλε τη φωτιά και ότι ενήργησε καθ’ υπόδειξη του συγγενή του ενοικιαστή του χώρου λόγω των διαφορών που έχουν. Κλείνοντας πρόσθεσε ότι το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας έχει παραγραφεί, καθώς έχει παρέλθει η 5ετία.

Της Βίκυς Βετουλάκη