Ανατίναξαν με αέριο ΑΤΜ της Πειραιώς σε κρεοπωλείο στο Κοπανάκι (φωτογραφίες)

Ανατίναξαν με αέριο ΑΤΜ της Πειραιώς σε κρεοπωλείο στο Κοπανάκι (φωτογραφίες)

Λίγα λεπτά μετά τις 4.00 χθες τα ξημερώματα εκκωφαντικός ήχος από την ανατίναξη του ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς, που ήταν εγκατεστημένο στην πρόσοψη του κρεοπωλείου «Καμπούκος» στο κέντρο της Τοπικής Κοινότητας, «ξύπνησε» το Κοπανάκι.
Άγνωστοι δράστες προκάλεσαν έκρηξη στο ΑΤΜ, για να αφαιρέσουν τα χρήματα που υπήρχαν σε αυτό, ενώ από αυτή καταστράφηκε και το κρεοπωλείο στο οποίο στεγαζόταν.
Στο σημείο βρέθηκαν πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας από την Τρίπολη και άνδρες από το Α.Τ. Κυπαρισσίας και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, η οποία και διενεργεί προανάκριση. Ο χώρος του συμβάντος είχε αποκλειστεί και τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. συνέλεξαν ευρήματα από το σημείο.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι δράστες από την οπή για την έξοδο των χρημάτων διέρρευσαν στο μηχάνημα αέριο από φιάλη και μετά, με τη βοήθεια καλωδίου, προκάλεσαν έκρηξη. Αυτή ισοπέδωσε μηχάνημα και σημαντικό μέρος του καταστήματος και έγινε αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη του που μένει εκεί. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποσό που κατάφεραν να αποσπάσουν κυμαίνεται στα 40.000 ευρώ.
Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανάστατοι και ανησυχούν ακόμα και για την ίδια τους τη ζωή, αφού διαπιστώνουν πως έχουν αφεθεί στο έλεος από την Πολιτεία.
Αυτό είναι το τρίτο συμβάν σε ΑΤΜ της Πελοποννήσου τις τελευταίες μέρες. Τα ξημερώματα της Δευτέρας, σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Κορινθίας, άγνωστοι, αφού διέρρηξαν κατάστημα, μπήκαν σε αυτό και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ΑΤΜ, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, ενώ στη συνέχεια αφαίρεσαν από το κατάστημα χρήματα και τράπηκαν σε φυγή.
Στις 15 Μαΐου, τις πρώτες πρωινές ώρες, σε Τ.Κ. του Δήμου Κορινθίων άγνωστοι προκάλεσαν έκρηξη σε ΑΤΜ και αφαίρεσαν χρήματα.
Σημειώνεται πως, πριν από επτά χρόνια, το Μάιο του 2010, στο Κοπανάκι είχε παραβιαστεί πόρτα οικίσκου, μέσα στον οποίο βρισκόταν ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας και με χρήση οξυγόνου οι δράστες άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο αφαιρώντας 27.700 ευρώ. Το δε Νοέμβριο του 2010 είχε παραβιαστεί το κατάστημα της ΑΤΕ στο Δώριο και είχαν αφαιρεθεί από το ΑΤΜ 13.560 ευρώ.

Του Ηλία Γιαννόπουλου