Ημερίδα παρουσία του Υπουργού Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Ημερίδα παρουσία του Υπουργού Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Τα… χρέη επιχειρήσεων και επαγγελματιών στην Καλαμάτα
 
Το Γραφείο Εξυπηρέτησης Δανειοληπτών θα εγκαινιάσει την ερχόμενη Παρασκευή ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου. Ο κ. Παπαδημητρίου θα συνοδεύεται από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο και τον ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτη Κουρμούση. Το Γραφείο λειτουργεί στο ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας, σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από το Δήμο.
Οι υπουργοί και ο ειδικός γραμματέας θα επισκεφθούν και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, προκειμένου να συμμετάσχουν σε ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Ρύθμιση Χρεών Επιχειρήσεων και Ελευθέρων Επαγγελματιών». Η ενημερωτική ημερίδα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, θα εστιάσει στην παρουσίαση του νομοθετικού πλαισίου του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών.
Να υπενθυμίσουμε ότι με τη νέα ρύθμιση δίνεται ανάσα σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες. Χωρίς μελέτη βιωσιμότητας και με διαδικασίες fast track, θα ρυθμίζουν τα χρέη τους προς τράπεζες και Δημόσιο επιχειρήσεις με οφειλές από 20.000 έως 50.000 ευρώ, ενώ υποχρεωτικά πλέον κάθε εταιρεία μέσω του εξωδικαστικού, θα αποζημιώνει πρώτα τους εργαζομένους της και στην συνέχεια θα ρυθμίζει τα χρέη της προς τράπεζες, ταμεία και εφορία.
Α.Π.