Κατηγορούνται ότι έρχονταν από την Αθήνα και ανατίναζαν ΑΤΜ

Κατηγορούνται ότι έρχονταν από την Αθήνα και ανατίναζαν ΑΤΜ

Η ομάδα των πέντε ατόμων που κατηγορούνται ότι ως συμμορία είναι υπεύθυνα για την ανατίναξη ΑΤΜ στη Μεσσηνία και το Δερβένι Κορινθίας κάθεται από χθες στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας.
Πρόκειται για γιο και πατέρα από την Αθήνα, άλλους δύο Αθηναίους και έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή υπήκοο Αλβανίας. Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε χθες, όμως λόγω του προχωρημένου της ώρας διεκόπη και θα συνεχισθεί σήμερα.
 
Ανατινάξεις μέσα στη νύχτα
Σύμφωνα και με τους αστυνομικούς που κατέθεσαν, το πρώτο περιστατικό συνέβη στις 29/11/2016 στη Φοινικούντα, οπότε διέρρηξαν κατάστημα εστίασης, όπου με τη χρήση οξυγόνου και ασετιλίνης ανατίναξαν ΑΤΜ που ήταν τοποθετημένο μέσα στο κατάστημα, χωρίς όμως να καταφέρουν τελικά να το διαρρήξουν και να πάρουν τα λεφτά.
Στις 21/4/2017 επιχείρησαν να κάνουν το ίδιο, πάλι στο ίδιο ΑΤΜ, ανατινάζοντάς το, αλλά και πάλι δεν κατάφεραν να το διαρρήξουν.
Στις 21/5/2017, στον Άγιο Ανδρέα, με την ίδια μέθοδο διέρρηξαν ισόγειο κτίσμα, όπου στεγάζεται το ΚΕΠ του Δήμου Μεσσήνης και ανατίναξαν το ΑΤΜ, πάλι χωρίς να το διαρρήξουν.
Την επόμενη ημέρα, στο Δερβένι Κορινθίας, διέρρηξαν κατάστημα μίνι μάρκετ και ανατίναξαν χωρίς να το διαρρήξουν άλλο ΑΤΜ, ενώ από το κατάστημα πήραν 500 ευρώ.
Από την περίπτωση στον Άγιο Ανδρέα, οι αστυνομικοί από γειτονική κάμερα είδαν αυτοκίνητο του 34χρονου κατηγορούμενου γιου, το οποίο, όπως διαπίστωσαν στη συνέχεια, είχε περάσει από τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο τις ώρες που συνέπιπταν με την ανατίναξη στο ΑΤΜ. Ανώνυμη πληροφορία για το αυτοκίνητο αυτό έφτασε στη συνέχεια και στο Αστυνομικό Τμήμα Κορώνης.
Επίσης, οι αστυνομικοί κατέθεσαν ότι σε όλες τις περιπτώσεις είχαν διοχετεύσει από σχισμή οξυγόνο και ασετιλίνη μέσα στο μηχάνημα και μετά προκαλούσαν έκρηξη, δημιουργώντας ζημιές.
Έτσι, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Αθήνας, προχώρησαν στη σύλληψη του 34χρονου στον Ασπρόπυργο. Στο σπίτι του πατέρα του βρέθηκαν θαμμένα στη ρίζα δέντρου 167 χάλκινα νομίσματα βυζαντινής περιόδου. Παράλληλα, συνελήφθη 38χρονος στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων. Επίσης, στο σπίτι 34χρονου βρέθηκαν δύο φιάλες με οξυγόνο και ασετιλίνη.
Τότε ο 34χρονος είχε πει στις Αρχές ότι το αυτοκίνητο που φαινόταν στις κάμερες το είχε δώσει εκείνες τις μέρες στο νεαρό Αλβανό ποδοσφαιριστή και στον τέταρτο κατηγορούμενο Έλληνα, έτσι είναι και αυτοί κατηγορούμενοι για την υπόθεση.
 
Απολογίες
Στις απολογίες τους ο 34χρονος είπε ότι ασχολείται με την αγορά χαλασμένων αυτοκινήτων, την επισκευή και την πώληση, γι’ αυτό και είχε τις φιάλες.
Την ημέρα του περιστατικού στον Άγιο Ανδρέα είπε ότι ήταν στα γενέθλια της ανιψιάς του και είχε δώσει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο σε άλλο άτομο από την Ελευσίνα, το οποίο και τελικά το αγόρασε.
Για το ότι κατά τη σύλληψή του έδωσε τα ονόματα του τέταρτου Έλληνα και του Αλβανού ποδοσφαιριστή, είπε ότι το έκανε γιατί φοβήθηκε.
Ο πατέρας του, από την πλευρά του, είπε ότι δε γνώριζε για τα αρχαία νομίσματα, ενώ ήταν της πεθεράς του και τα είχε κρύψει η γυναίκα του, γιατί παλιότερα τους είχαν κλέψει.
Ο κατηγορούμενος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ο ανιχνευτής μετάλλων, σημείωσε ότι τον είχε αγοράσει νόμιμα, έχει τιμολόγιο αγοράς και ότι το χρησιμοποιούσε στη δουλειά του, γιατί κάνει υδραυλικές εργασίες.
Ο Αλβανός ποδοσφαιριστής είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και πως το μόνο σημείο επαφής είναι ότι ο τέταρτος Έλληνας κατηγορούμενος τον συνέστησε στον 34χρονο, επειδή ήθελε να αγοράσει αυτοκίνητο. Μάλιστα δοκίμασε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο για πολύ λίγη ώρα, αλλά τελικά δεν το αγόρασε.
Ο τελευταίος κατηγορούμενος είπε, επίσης, ότι είναι φίλοι με τον ποδοσφαιριστή και του σύστησε τον 34χρονο για την αγορά αυτοκινήτου. Δήλωσε δε άγνοια, γιατί ο 34χρονος τους έμπλεξε σε αυτή την ιστορία.
Η απόφαση για την υπόθεση αυτή θα εκδοθεί σήμερα.

Της Βίκυς Βετουλάκη 

Φώτο αρχείου