Ληστεία «Alpha Bank» Μεσσήνη: Κλεμμένο από την Κρήτη το αυτοκίνητο που βρέθηκε καμένο στην Ασέα

Ληστεία «Alpha Bank» Μεσσήνη: Κλεμμένο από την Κρήτη το αυτοκίνητο που βρέθηκε καμένο στην Ασέα

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία για τη σύλληψη του νεαρού άντρα που λήστεψε προχθές το πρωί το υποκατάστημα της Alpha Bank στη Μεσσήνη, παίρνοντας όμως στην ουσία ένα μικρό ποσό.
Οι έρευνες συνεχίζονται σε κάθε επίπεδο, ενώ πλέον έχει διαπιστωθεί ότι το αυτοκίνητο που βρέθηκε ολοσχερώς καμένο σε περιοχή της Ασέας στην Αρκαδία, σχεδόν μια ώρα μετά τη ληστεία, είναι κλεμμένο από την Κρήτη.
 
Πολύ ψύχραιμος
Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα της Αστυνομίας, το αυτοκίνητο που έφερε πινακίδες Ρεθύμνου είχε κλαπεί από την Κρήτη τον Απρίλιο. Οι έρευνες εστιάζονται τώρα σε στοιχεία που μπορεί να το συνδέσουν με τη διαφυγή του νεαρού ληστή. Παράλληλα, προσπαθούν να συλλέξουν στοιχεία και για το αν υπήρχε συνεργός που τον περίμενε.
Πάντως, ο τρόπος που ενήργησε ο δράστης έχει προβληματίσει τις Αρχές, καθώς έδρασε με απόλυτη ψυχραιμία και χωρίς να έχει καμία ανησυχία να κρύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο ληστής έδρασε τόσο ψύχραιμα και μιλούσε τόσο ήρεμα που ακόμα κι αν κάποιος παρακολουθούσε έξω από την τζαμαρία της τράπεζας τα όσα διαδραματίζονταν εντός, δε θα καταλάβαινε εύκολα ότι γινόταν ληστεία.
Ο νεαρός άντρας με το απεριποίητο μούσι και το φουντωτό μαλλί μπήκε στην τράπεζα περίπου στις 8.35 το πρωί, έχοντας περασμένη χιαστί στο σώμα του μια υφασμάτινη τσάντα. Έβγαλε από την τσάντα ένα όπλο χειρός, μικρού μεγέθους, και σε άπταιστα ελληνικά ζήτησε τα χρήματα που είχε το ταμείο. Φεύγοντας πήρε μαζί του 2.700 ευρώ.
 
 
Της Βίκυς Βετουλάκη