Επιτυχόντες των Πανελλαδικών μιλούν στο «Θάρρος»

Επιτυχόντες των Πανελλαδικών μιλούν στο «Θάρρος»

Στιγμές ανακούφισης και δικαίωσης  
Από το απόγευμα της Δευτέρας που ανακοινώθηκαν οι βάσεις έχουν περάσει αρκετές ώρες, ώρες χαράς και δικαίωσης για τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ενώ όσοι δεν τα κατάφεραν, προσπαθούν «να δουν» την επόμενη ήμερα. Άλλωστε, έχει φανεί ότι οι σπουδές δεν είναι το παν για έναν άνθρωπο.
Εξαιτίας, δε, της αιφνιδιαστικής απόφασης ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, αυτά δεν αναρτήθηκαν στα σχολεία το απόγευμα της Δευτέρας, αλλά χθες το πρωί. Έτσι, ελάχιστοι ήταν οι μαθητές που επισκέφθηκαν τα σχολεία τους για να δουν πού πέρασαν.
Το «Θάρρος» συνομίλησε με κάποιους από τους επιτυχόντες από διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας και σας τους παρουσιάζει:
  
18.441 μόρια κατάφερε να συγκεντρώσει η Γεωργία Δαβίλλα, που φοιτούσε στο Λύκειο Μελιγαλά. Με τη βαθμολογία αυτή η Γεωργία εισήχθη στο Τμήμα Ψυχολογίας στην Αθήνα.
Μιλώντας για τη χρονιά, μας είπε ότι ήταν καλή, αλλά χρειαζόταν σωστή διαχείριση. Πλέον ανυπομονεί να βρεθεί στην Αθήνα για να σπουδάσει Ψυχολογία, που ήταν η πρώτη της επιλογή, όπως μας είπε. 
 
Παρά την άνοδο των Παιδαγωγικών Σχολών η Κλεονίκη Μασουρίδη κατάφερε να εισαχθεί στο Τμήμα Νηπιαγωγών της Αθήνας. Όπως μας ανέφερε, βρισκόταν 1.270 μόρια πάνω από την περσινή βάση, αλλά δεν περίμενε ότι θα υπάρξει τέτοια άνοδος. Πλέον δηλώνει πολύ χαρούμενη, ενώ και η ίδια αιφνιδιάστηκε με τη μέρα που ανακοινώθηκαν οι βάσεις, καθώς περίμενε αυτό να γίνει χθες το πρωί.
 
Από το Γενικό Λύκειο Μελιγαλά και ο Βασίλης Θανόπουλος, ο οποίος με 17.522 μόρια κατάφερε να εισαχθεί στη Σχολή Πυροσβεστών, μια σχολή που, όπως είπε, του άρεσε πολύ και φέτος ανέβηκε πολύ σε μόρια. Ωστόσο, και πάλι κατάφερε να είναι ένας από τους επιτυχόντες σε αυτήν.
Μιλώντας για τη χρονιά που φεύγει, μας είπε ότι ήταν δύσκολη, αλλά με καθημερινό διάβασμα οι κόποι του ανταμείφθηκαν.
 
Μια ξεχωριστή περίπτωση είναι η Γιούλη Κωνσταντοπούλου, η οποία αποφάσισε να ξαναδώσει εξετάσεις, παρότι είχε τελειώσει το Τμήμα Φιλολογίας της Καλαμάτας. Αυτή τη φορά εισήχθη στο Τμήμα Λογοθεραπείας της πόλης.
Έτσι στα 29 της, κι αφού είχε ήδη ασχοληθεί με μαθητές, όπως μας είπε, θέλησε να γίνει πιο επαρκής στον τομέα της, καθώς συναντούσε καθημερινά παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Αυτός ήταν ο λόγος που σκέφτηκε να επιστρέψει στα έδρανα.
Σχετικά με αυτή της την απόφαση είπε στο «Θάρρος» ότι ήταν αρκετά δύσκολο, αφενός, γιατί εργαζόταν πολλές ώρες και ο χρόνος για μελέτη ήταν περιορισμένος και, αφετέρου, γιατί η «παπαγαλία» την οποία επιβάλλει το σύστημα των εξετάσεων αποτελούσε παρελθόν για την ίδια μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να ξαναδώσει εξετάσεις.
Εν τέλει, ο σκοπός επιτεύχθηκε και αυτό είναι το σημαντικό, αλλά «το εκπαιδευτικό σύστημα και ο τρόπος εισαγωγής στα ΑΕΙ-ΤΕΙ πρέπει σαφώς να επαναπροσδιοριστούν», σχολίασε κλείνοντας.
 
Οικονομικές Επιστήμες στον Πειραιά θα σπουδάσει η Μαρία Καλλιντέρη. Είχε, όπως μας είπε, μια πολύ εύκολη χρονιά και, μάλιστα, ξυπνούσε με όρεξη για να διαβάσει.
Πλέον κάνει σχέδια για τη φοιτητική της ζωή, σχέδια που είχε ξεκινήσει από τότε που είχαν βγει οι βαθμολογίες, μιας και ήταν σίγουρη ότι θα περάσει σε μια σχολή που ήθελε.
 
Πολύ χαρούμενη δήλωσε και η Αγγελική Χρυσικού από το Λύκειο Μελιγαλά, καθώς, έπειτα από μια δύσκολη και απαιτητική χρονιά, όπως σχολίασε, επιτεύχθηκε ο στόχος που είχε θέσει εξαρχής. Πλέον ξεκινά ένα νέο, μεγάλο ταξίδι και ανυπομονεί για τη φοίτησή της στο Τμήμα Φιλολογίας Καλαμάτας.
 
Στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Αθήνας εισήχθη ο Γιώργος Νασόπουλος. Όπως μας είπε, ήταν σίγουρος ότι θα καταφέρει να περάσει εκεί, αφού η βαθμολογία του ήταν αρκετά πάνω από την περσινή βάση.
Τελικά, η βάση στο Τμήμα ανέβηκε, αλλά και πάλι δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα. Πλέον κάνει σχέδια για τη νέα του ζωή, ενώ τις επόμενες μέρες θα ταξιδέψει στην Αθήνα με την οικογένειά του για να βρει σπίτι.
 
Επιτυχίες και στα ΕΠΑΛ της Μεσσηνίας
Κλείνοντας το θέμα των φετινών επιτυχόντων αξίζει ειδική αναφορά σε εκείνους των Επαγγελματικών Λυκείων της Μεσσηνίας. Όπως σημείωσε ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Γιώργος Σταματόπουλος, φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που μαθητές των ΕΠΑΛ είχαν δικαίωμα εισαγωγής και στα Πανεπιστήμια. Έτσι, από τους 97 επιτυχόντες οι 31 πέρασαν σε Πανεπιστημιακές Σχολές. Μάλιστα, ένας μαθητής από το ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας κατάφερε να εισαχθεί στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση 



ΤΡΙΦΥΛΙΑ  
Χαμόγελα ευτυχίας και ανυπομονησία για τη φοιτητική ζωή! 
Επιτυχίες μαθητών των ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας  
Επιτυχίες και διακρίσεις είχαν για ακόμα μια χρονιά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι μαθήτριες και οι μαθητές των Γενικών Λυκείων της Τριφυλίας και του 1ου ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας.
Σημειώνεται ότι η πρώτη των πρώτων στις Πανελλαδικές από τα Λύκεια της Τριφυλίας και ευρύτερα, Αλεξάνδρα Αναστασοπούλου από το ΓΕΛ Γαργαλιάνων, εισήχθη μεταξύ των 25 πρώτων στην Ιατρική Αθήνας!
Επιτυχίες σημείωσε και το 1ο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας με μαθήτριες και μαθητές του να πετυχαίνουν την εισαγωγή τους στην Ιατρική (σ.σ. Μαρίνος Καλής), το ΕΜΠ, σε Φαρμακευτικές και Φυσικοθεραπευτικές Σχολές, Σχολές Μηχανικών Πληροφορικής κ.ά., αναδεικνύοντας τις ευκαιρίες, δυνατότητες και προοπτικές που ανοίγονται στη ζωή των νέων από τα ΕΠΑΛ! 
Η ανακοίνωση των βάσεων, ως γνωστόν, έγινε το απόγευμα της Δευτέρας και χθες το πρωί μιλήσαμε με επιτυχούσες και επιτυχόντες. Λαμπερά πρόσωπα με πλατιά χαμόγελα ευτυχίας είχαν όλες και όλοι! Συγκίνηση, υπερηφάνεια, ενθουσιασμός, χαρά, ικανοποίηση ήταν τα συναισθήματά τους και ανυπομονησία για τη φοιτητική ζωή και τις εμπειρίες που θα ζήσουν, καθώς και για την προοπτική που ανοίγεται μπροστά τους!
 
Αλεξάνδρα Αναστασοπούλου, ΓΕΛ Γαργαλιάνων, Ιατρική Αθήνας: «Αισθάνομαι πολύ ευχαριστημένη που, τελικά, πέρασα στη Σχολή που πίστευα πως θα μου άρεσε πιο πολύ και ήταν η πρώτη μου επιλογή. Ανυπομονώ πολύ να ξεκινήσω, γιατί θα είναι ένα καινούργιο κεφάλαιο. Είμαι πολύ χαρούμενη που θα σπουδάσω αυτό που θέλω!»
 
Ιωάννα Σπάλα, ΓΕΛ Κυπαρισσίας, Νομική Θεσσαλονίκης: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη! Είναι μια πάρα πολύ ωραία Σχολή! Ήταν πολύ δύσκολη επιλογή για μένα, γιατί δεν είχα κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό, αλλά όταν κοίταξα τα μαθήματα της Σχολής και την επαγγελματική αποκατάσταση που προσφέρει η Νομική, κατάλαβα ότι αξίζει να τη διαλέξω! Και ανυπομονώ να ξεκινήσω!»
 
Πολυζώης Σταθόπουλος, ΓΕΛ Κυπαρισσίας, Νομική Κομοτηνής: «Είμαι πολύ χαρούμενος, αν και ήταν κάτι που το περίμενα απ’ όταν είχαν βγει τα μόρια! Μ’ αρέσει πολύ αυτή η Σχολή και η συνέχεια θα δείξει. Περιμένω να πάω, να δω πώς είναι εκεί πέρα…».
 
Αχιλλέας Παρασκευόπουλος, ΓΕΛ Κυπαρισσίας, Μηχανολόγοι Μηχανικοί ΕΜΠ Αθήνας: «Νιώθω χαρά και τιμή που θα βρίσκομαι σ’ αυτή τη Σχολή, με το κύρος που έχει, και ευλογία!»
 
Βασίλης Παπαγεωργίου, ΓΕΛ Κυπαρισσίας, Φαρμακευτική Πάτρας: «Είναι μια σχολή που άρχισε να με ενδιαφέρει τα τελευταία χρόνια και την επέλεξα με βάση το επαγγελματικό μου μέλλον. Επίσης, κίνητρο ήταν τα πολλά εργαστήρια που έχει, καθώς μου αρέσει να πειραματίζομαι στο χώρο της δουλειάς. Είμαι πολύ χαρούμενος και αισθάνομαι δικαιωμένος, καθώς οι κόποι μου ανταμείφτηκαν. Καθώς είμαι άνθρωπος του αθλητισμού, θα προσπαθήσω να συνδυάσω το επαγγελματικό ποδόσφαιρο με τις σπουδές!»
 
Ευαγγελία Βίγλιαρη, ΓΕΛ Κυπαρισσίας, Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Ρεθύμνου: «Ήταν μία από τις επιλογές μου και νιώθω χαρούμενη που τα κατάφερα. Την επέλεξα γιατί μου αρέσει να διδάσκω τα παιδιά, θα δούμε πώς θα πάει στη συνέχεια…»
 
Δήμητρα Καραμπάτσου, ΓΕΛ Φιλιατρών, Ψυχολογία Αθήνας: «Μόλις ξεκίνησε ένα ταξίδι πολλών συναρπαστικών χιλιομέτρων… γεμάτο φως, γνώση και χρώματα! Νιώθω ευτυχισμένη!»
 
Κατερίνα Αλεξανδροπούλου, ΓΕΛ Φιλιατρών, Φιλολογία Πάτρας: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη! Ανυπομονώ, τώρα, να πάω στη Σχολή, στο Πανεπιστήμιο. Ήταν μια δύσκολη χρονιά. Η Φιλολογία ήταν η πρώτη μου επιλογή και πραγματοποίησα το στόχο μου…».
 
Μαρία Μαγγανά, ΓΕΛ Φιλιατρών, Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογίας Αθήνας: «Η Αγγλική Φιλολογία ήταν η πρώτη μου επιλογή και η μοναδική! Είμαι πολύ χαρούμενη, πολύ περήφανη! Δεν υπάρχουν λόγια όταν πετυχαίνεις το στόχο σου! Δε θα μπορούσε να είχε πάει καλύτερα!»
 
Σοφία Παππά, ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας, Φαρμακευτική Πάτρας: «Πέρασα στην πρώτη μου επιλογή, Φαρμακευτική Πάτρας! Ξαφνιάστηκα περισσότερο, γιατί δεν το περίμενα και έχω χαρεί πάρα πολύ!»
 
Αλεξάνδρα Σπυροπούλου, ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας, Φυσικοθεραπεία Αιγίου: «Αισθάνομαι πάρα πολύ χαρούμενη! Έχω πετύχει το στόχο μου. Ήθελα Φυσικοθεραπεία και την “έπιασα”! Πιστεύω ότι θα ’ναι πολύ καλά! Είμαι χαρούμενη που θα ζήσω τη φοιτητική ζωή και θέλω να βγάλω ένα καλό πτυχίο!»
 
Νίκος Στριμπάκος, ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας, Μηχανικών Πληροφορικής Σπάρτης: «Είναι η Σχολή που ήθελα και νιώθω πολύ ωραία. Γι’ αυτό κιόλας ήταν η δεύτερη χρονιά που έδινα. Είχα βάλει στόχο να περάσω στη Σχολή φέτος και πέτυχα το στόχο μου».

Του Ηλία Γιαννόπουλου