Επαναληπτική δημοπρασία για το «ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ» από το Δήμο Καλαμάτας στις 21 Σεπτεμβρίου

Επαναληπτική δημοπρασία για το «ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ» από το Δήμο Καλαμάτας στις 21 Σεπτεμβρίου

Σε μία ακόμα προσπάθεια προβαίνει ο Δήμος Καλαμάτας προκειμένου να αξιοποιήσει το παλαιό ξενοδοχείο “Αχίλλειον», στον πεζόδρομο της Αριστομένους.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Καλαμάτας διακηρύσσει Δημόσια Πλειοδοτική Επαναληπτική Δημοπρασία με φανερή προφορική διαδικασία προσφορών για την: Εκμίσθωση με σκοπό την πλήρη επισκευή – ανακαίνιση και αξιοποίηση του δημοτικού ακινήτου «ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ», με πρόσοψη επί των οδών Αριστομένους 3, Καπετάν Κρόμπα και Πολυβίου, στο Ο.Τ. 305 του σχεδίου πόλης της Καλαμάτας.
Το κτήριο είναι διώροφο νεοκλασικό με υπόγειο, εντός οικοπέδου επιφάνειας κατά μεν το συμβόλαιο αγοράς 364,33 τετραγωνικών μέτρων, κατά δε τα στοιχεία της πρότασης αξιοποίησης 367,72 τετραγωνικά μέτρα. Η μεικτή επιφάνεια υπογείου, ισογείου, παταριών και α’ ορόφου ανέρχεται σε 1.306,18 τετραγωνικά μέτρα. Το προς εκμίσθωση κτήριο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο με απόφαση του αρμόδιου υπουργείου Πολιτισμού..
Ως επιτρεπόμενες χρήσεις του κτηρίου καθορίζονται αυτές που προβλέπονται από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Καλαμάτας, συμβατές με το χαρακτήρα του διατηρητέου κτηρίου
Η δημοπρασία θα είναι φανερή, προφορική και πλειοδοτική και θα διενεργηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου 2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Καλαμάτας (2ος όροφος)- οδός Αθηνών 99, γραφείο 2 13, σύμφωνα με τους όρους της σχετικής διακήρυξης.
Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς (τιμή εκκίνησης) για τη μίσθωση του αναφερόμενου ακινήτου ορίζεται το ποσό των είκοσι τεσσάρων χιλιάδων ευρώ (24.000 ευρώ), ήτοι δυο χιλιάδες ευρώ (2.000 ευρώ)/μήνα.
Η εγγύηση συμμετοχής ορίζεται το ένα δέκατο (1/10) του οριζόμενου στη διακήρυξη ως κατώτατου ορίου (ετήσιου) μισθώματος πρώτης προσφοράς, ήτοι δυο χιλιάδες τετρακόσια ευρώ 2.400 ευρώ.
Οι εγγυητικές επιστολές απευθύνονται στο Δήμο Καλαμάτας. Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται να παρουσιάσει αξιόχρεο εγγυητή για την υπογραφή των πρακτικών της δημοπρασίας και του συμφωνητικού μίσθωσης.
Οι διαγωνιζόμενοι, πέραν της οικονομικής προσφοράς και της εγγυητικής επιστολής, πρέπει να προσκομίσουν και τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στο άρθρο 5 της διακήρυξης.
Πληροφορίες για τη δημοπρασία παρέχονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο γραφείο του Τμήματος Προσόδων, Περιουσίας και Κοιμητηρίων της Διεύθυνσης Οικονομικών του Δήμου Καλαμάτας από την προϊσταμένη του Τμήματος κα Μπουρίκα Σοφία (τηλ. 2721 3 60739, e-mail: s.mpourika@kalamata.gr) και από την κα Γκουλούση Αναστασία (τηλ. 2721 3 60840, e-mail: a.goulousi@kalamata.gr).
Α.Π.