Αρ. Σταθόπουλος: «Το σκουπίδι δεν είναι εχθρός μας. Δε μας σκοτώνει…»

Αρ. Σταθόπουλος: «Το σκουπίδι  δεν είναι εχθρός μας. Δε μας σκοτώνει…»

Συνέντευξη με το Δήμαρχο Οιχαλίας
 
 
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για το αν θα είναι ξανά υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές άφησε ο δήμαρχος Οιχαλίας, Αριστείδης Σταθόπουλος, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε στη σπουδάστρια του Τμήματος Δημοσιογραφίας του ΔΙΕΚ Καλαμάτας, Φωτεινή-Μαρία Παναγοπούλου.
Ο κ. Σταθόπουλος αναφέρθηκε ακόμη στα έργα που ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο του, καθώς και στο επίμαχο θέμα των σκουπιδιών.
Μεταξύ άλλων, αναφέρει στη συνέντευξή του:
 
-Κύριε Σταθόπουλε, είστε δήμαρχος Οιχαλίας από το Σεπτέμβριο του 2014. Ποια είναι τα έργα τα οποία έχετε ολοκληρώσει αυτή την τετραετία;
Υπάρχουν τριών ειδών έργα. Έργα τα οποία άρχισαν επί δημαρχοντίας του προηγούμενου δημάρχου, του κυρίου Μπάμη, και ολοκληρώθηκαν στη δική μου. Υπάρχουν έργα που άρχισαν και τελείωσαν, αλλά και έργα που άρχισαν και δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα. Οι τρεις αυτές κατηγορίες στοχεύουν στην εξωστρέφεια του Δήμου, καθώς και στην ανάπτυξή του. Υπήρξε μία καθυστέρηση ολοκλήρωσης έργων, διότι τα χρήματα που πήραμε μέχρι το 2017 ήταν λίγα και δεν κάλυπταν τις ανάγκες του Δήμου, αλλά και γιατί είχαμε δύο καταστρεπτικές πλημμύρες στις 6 και 7 Μαρτίου του 2015, όπως και 7 και 8 Σεπτεμβρίου του 2016, παράγοντας ανασταλτικός για την ανάπτυξη και την πρόοδο του Δήμου. Χρήματα τα οποία είχαν διατεθεί για άλλους σκοπούς άλλαξαν, φυσικά, κατεύθυνση εκτέλεσης έργων, ανάλογα με τις ζημιές που προκάλεσαν οι δύο αυτές καταστρεπτικές πλημμύρες. Αυτό που λέω δεν είναι δικαιολογία, αλλά η πραγματικότητα.
Η είσοδος του «Καλλικράτη», όμως, στη ζωή μας είναι ένα γεγονός που θεραπεύει πολλά πράγματα, έχοντας βέβαια και ατέλειες που θα διορθωθούν. Με το πρόγραμμα «Φιλόδημος 1» ο Δήμος θα λάβει 4.150.000 ευρώ για τη βελτίωση υποδομών ύδρευσης, για την αποχέτευση ακαθάρτων στην Κοινότητα Τσουκαλεΐκων και όχι μόνο, αλλά θα ενταχθεί και η αντικατάσταση καταθλιπτικού συνδέσμου από τον Άγιο Φλώρο μέχρι την Κοινότητα του Μελιγαλά, έργο αξίας 2.019.000 ευρώ. Οι τεχνικοί του Δήμου ασχολούνται με θέματα αντιπλημμυρικής προστασίας και αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές. Για την αναβάθμιση του τόπου, λοιπόν, τολμήσαμε να κάνουμε αίτηση, ώστε να μας συμπεριλάβουν στο πρόγραμμα leader, φτιάχνοντας ένα καινοτόμο μελισσοκομικό πάρκο. Μια μοναδική αίτηση στην Ελλάδα, η οποία βρίσκεται κοντά στη χρηματοδότηση.
Ένα άλλο θέμα, ύψους 2.498.000 ευρώ, που περιμένουμε να εγκριθεί, είναι το πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» με τίτλο «Επανάχρηση κτηρίου στο Μπεζεστένι Μελιγαλά Μεσσηνίας σε χώρο Τέχνης, Ειρήνης, Πολιτισμού και Συμφιλίωσης».
Ακόμα έχουμε καταθέσει πρόταση στο πρόγραμμα «Πελοπόννησος» σχετικά με το τεχνικό δελτίο για την οικία της Μαρίας Κάλλας, ύψους 200.000 ευρώ, καθώς και τεχνικό δελτίο, ύψους 300.000 ευρώ, για τη δημιουργία Ψηφιακού Πάρκου Πολιτισμού στο Δήμο Οιχαλίας, με χρήση σύγχρονων τεχνολογιών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας.
Μεταξύ των άλλων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα είναι η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας του Διαβολιτσίου, έργο ύψους 620.000 ευρώ, η ανάπλαση  ιστορικού χώρου των Ντρέδων, ύψους 240.000 ευρώ, καθώς και η κατασκευή της οικίας της Μαρίας Κάλλας, ύψους 300.000 ευρώ.
Επίσης, θα λάβουμε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού 229.000 ευρώ για την κατασκευή των αποδυτηρίων στο γήπεδο Διαβολιτσίου, καθώς και της περίφραξής του.
Τέλος, έχουν αρχίσει οι μηχανικοί μας και ασχολούνται με θέματα αντιπλημμυρικής προστασίας και αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές.
 
-Εκτός από τα εν εξελίξει έργα, υπάρχουν έργα που έχουν μπει στην ατζέντα του Δήμου;
Βεβαίως υπάρχουν έργα που έχουν ενταχθεί και έχει γίνει αποδοχή τους από το Δημοτικό Συμβούλιο. Αρχικά η προμήθεια μηχανημάτων έργου ύψους 195.000 ευρώ, η συντήρηση και επισκευή σχολικών κτηρίων αξίας 45.000 ευρώ, η προμήθεια 21 παιδικών χαρών ύψους 211.000 ευρώ και η βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφική εκμετάλλευση της τάξεως των 700.000 ευρώ. Επίσης, η ανέγερση και αποκατάσταση δημοτικών κτηρίων, έτσι ώστε να αποκτήσουμε τις αίθουσες που χρειάζονται στο Γυμνάσιο και Λύκειο Μελιγαλά, κόστους 320.000 ευρώ.
Τις μέρες αυτές γίνονται προσπάθειες καταμέτρησης ζημιών φυσικών καταστροφών από το τεχνικό δυναμικό του Δήμου μας με μία πρόταση η οποία κλείνει στις 18/3/2019. Έχουμε υποβάλει, όπως αντιλαμβάνεστε, αίτηση σε διάφορα προγράμματα, ενώ τα χρήματα βρίσκονται ήδη στο λογαριασμό μας. Έχουμε υποβάλει αιτήματα τα οποία είναι προς ωρίμανση, προκειμένου να τα απολαύσει ο δημότης Οιχαλίας.
 
-Κύριε δήμαρχε, ο Δήμος αντιμετωπίζει ορισμένα πολύ σοβαρά προβλήματα, όπως είναι το ζήτημα των σκουπιδιών και η μεταφορά τους, το θέμα της ύδρευσης και αποχέτευσης, καθώς και αυτό με τις κολώνες φωτισμού οι οποίες υπολειτουργούν. Ποιες είναι οι δράσεις σας για την επίλυσή τους;
Αρχικά να πιάσουμε το κεφάλαιο «σκουπίδια». Το σκουπίδι δεν είναι εχθρός μας. Δε μας σκοτώνει, αν γίνεται καλή διαχείριση. Είναι αναμφίβολο και θα είμαστε υποκριτές αν πούμε το αντίθετο, ότι το τελευταίο εξάμηνο η διαχείριση των απορριμμάτων γίνεται όπως πρέπει. Η συγκομιδή, πρέπει να τονίσουμε, γίνεται με εμπόδια, κι αυτό διότι, δυστυχώς, δεν είχε προβλεφθεί να οριστούν συγκεκριμένοι χώροι και τόποι με την υπόδειξη των τεχνοκρατών, έτσι ώστε να λειτουργούν σωστές χωματερές που δε δημιουργούν πρόβλημα.
Σήμερα, με την εξέλιξη που υπάρχει, τα προγράμματα που έχουμε, καθώς και με τη σύμπραξη που ίσως είναι η καλύτερη περίπτωση, πιστεύαμε ότι δε θα έχουμε κάποιο πρόβλημα, αλλά δυστυχώς δεν έγινε τίποτα και οι χώροι που χρησιμοποιούνται για τα απορρίμματα είναι απαράδεκτοι. Εμείς είχαμε την ατυχία να έχουμε τρεις χώρους και οι δύο να μην έχουν αποκατασταθεί, ενώ ο άλλος βρίσκεται στο στάδιο της τελικής αποκατάστασης και σε λίγο χρονικό διάστημα θα έχει ολοκληρωθεί.
Ο χώρος που είχαμε ήταν μόνο δύο στρέμματα και λειτουργούσε πάρα πολλά χρόνια. Εκεί, λοιπόν, υπήρξε και υπάρχει το πρόβλημα, με αποτέλεσμα να στραφούμε σε ενέργειες τέτοιες οι οποίες θα διασφαλίσουν το χώρο και τη λειτουργία του όλου συστήματος που λέγεται συγκομιδή και αποκομιδή απορριμμάτων.
Θέλω να πιστεύω ότι με τη δημιουργία των τριών νέων εργοστασίων, τέλη Δεκεμβρίου, αρχές Ιανουαρίου θα αρχίσουν και οι διαδικασίες εγκατάστασης, με αποτέλεσμα να πάψει πλέον το πρόβλημα «σκουπίδια» να μας απασχολεί. Αν, βέβαια, γίνουν όλα σωστά, με σωστή επίβλεψη, σωστή εφαρμογή των διαφόρων μεθόδων που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία των απορριμμάτων. Βέβαια, πιστεύω ότι η μέθοδος αυτή που θα εφαρμοστεί δε θα είναι βλαπτική για το δημότη, αλλά και ότι για το Δήμο μας θα τύχει μίας ιδιαίτερης προσοχής και από οικονομικής πλευράς, αλλά και γενικότερα, διότι μην ξεχνάμε ότι είναι εργοστάσιο και δεν είναι βιομηχανία καλλυντικών και αρωματικών προϊόντων. Καταβάλλοντας η ανάδοχος εταιρεία την κάθε καλή προσπάθεια που επιβάλλεται να καταβάλλει και εφαρμόζοντας τις μελέτες οι οποίες υπάρχουν, πιστεύω ότι θα γίνουν οι μονάδες με τέτοιον τρόπο που σίγουρα δε θα βλάπτουν το δημότη. Ενημερώνω, λοιπόν, μέσω υμών τους δημότες μας ότι έχει βελτιωθεί όλη η προσπάθεια που καταβάλλεται για την απομάκρυνση σκουπιδιών από το Δήμο μας, αλλά και ότι θα αρχίσει η κανονική ροή συγκομιδής και μεταφοράς αυτών.
 
Και να περάσω στο θέμα «ύδρευση και αποχέτευση». Κάθε οργανισμός, όπως και κάθε εργαλείο, με την πάροδο του χρόνου υπόκειται στη φθορά του. Δεν μπορούσε, λοιπόν, να γλιτώσει και η υδραυλική εγκατάσταση του Δήμου Οιχαλίας. Εδώ υπήρξε και υπάρχει μία καθυστέρηση στην κατασκευή προσαγωγού, που είχε δημοπρατηθεί. Δεύτερον, υπήρξαν ζημιές στην περιοχή της Οιχαλίας, αλλά και της Τοπικής Κοινότητας Κατσαρού. Με τη βοήθεια, όμως, των συνεργατών του Δήμου, και όχι μόνο, αποκαταστάθηκαν οι βλάβες, που δεν ήταν σημαντικές, αλλά επαναλήφθηκαν. Η φθορά ήταν συγκεκριμένη και συγκεντρωμένη στο ίδιο μήκος κύματος, στον ίδιο χώρο και στην ίδια περιοχή, αλλά με την άμεση παρέμβαση των συνεργείων του Δήμου το αντιμετωπίσαμε, πιστεύω, με τον καλύτερο και ταχύτερο τρόπο. Πιστεύω ότι με τις μετατροπές, αλλά και με την παρέμβαση που έγινε στο κομμάτι αυτό, που φυσικά ταλαιπώρησε τους δημότες μας, είμαστε σε καλό δρόμο και δε θα είναι εύκολο να επαναληφθεί.
Όσον αφορά στις κολώνες δημοτικού φωτισμού, υπήρξε ένα διάστημα περίπου τριών μηνών που η ΔΕΗ δεν είχε να μας δώσει ένα σχετικό ανταλλακτικό για την αντικατάσταση λαμπτήρων. Αυτό το ανταλλακτικό ήταν απαραίτητο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μερικά κομμάτια δρόμων, ευτυχώς όμως δεν ήταν στην ίδια γραμμή, τα οποία δεν είχαν φωτισμό. Αυτό, φυσικά, ταλαιπώρησε και εμάς και τους δημότες. Τώρα, όμως, έχει γίνει παρέμβαση σε όλες τις τοπικές κοινότητες και μόνο από λάθος ή αδιαφορία θα υπάρχει λάμπα η οποία να μην αλλάζεται μέσα στο χρονικό διάστημα το οποίο πρέπει.
 
-Παρόλο που γνωρίζουμε ότι το θέμα των πυρηνελαιουργείων, καθώς και η καταστροφή που προκάλεσε ο δάκος και το γλοιοσπόριο, δεν ανήκουν στις αρμοδιότητές σας , έχετε κάνει κάποιες συστάσεις στις αρμόδιες Αρχές;
Ο δάκος και το γλοιοσπόριο υπήρξαν μία αρνητική εικόνα με δυσάρεστες οικονομικές επιπτώσεις. Δεν είχαμε μεγάλη λαδιά φέτος στο Δήμο μας, με αποτέλεσμα να υποστούν οι δημότες μεγάλη οικονομική ζημιά, η οποία θα έχει αντανάκλαση σε όλα τα επίπεδα.
Εμείς, λοιπόν, έχουμε κάνει σχετικό έγγραφο και διαμαρτυρία στο αρμόδιο υπουργείο, ώστε να συσταθεί μία επιτροπή από ειδήμονες για να αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο και να μην έχουμε ξανά τη φετινή κατάσταση.
Όσον αφορά στα πυρηνελαιουργεία, ήθελα να σας πω ότι έχει συσταθεί επιτροπή από το υπουργείο, η οποία έχει αρχίσει ήδη τις επισκέψεις στα πέντε πυρηνελαιουργεία του νομού μας και περιμένουμε τα αποτελέσματα αυτού του ελέγχου. Ο έλεγχος που γίνεται είναι σημαντικός, δεν είναι επιφανειακός και θα μας δώσει δείγματα τα οποία θα μας οδηγήσουν σε κάποιους δρόμους, που θα αποτελούν πλέον μία νέα πραγματικότητα, αφήνοντας στο περιθώριο όποια ανάμνηση είχαμε από όλη αυτή τη δυσλειτουργία.
Παρόλο που δεν εντάσσεται στις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αρχής, όταν κρίνει ότι πρέπει να παρέμβει, παρεμβαίνει. Σας πληροφορώ ότι ήδη έχω υποβάλει πέντε μηνυτήριες αναφορές, αν και βέβαια δεν είμαι της άποψης ότι πρέπει να καταφεύγουμε στα ένδικα μέσα.
Θεωρώ ότι πρέπει να βλέπουμε το θέμα πιο σφαιρικά και μακροχρόνια, έτσι ώστε να υπάρξει μία συνεργασία μεταξύ ελαιοτριβείων, πυρηνελαιουργείων, τοπικών κοινωνιών και τεχνοκρατικών διοικητικών κρατικών υπηρεσιών. Όλοι μαζί μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα. Η Δημοτική Αρχή στηρίζει το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, που δεν είναι άλλο από την εύρυθμη λειτουργία.
Δε λέμε «κλείσε και φύγε», φυσικά, αλλά προστάτεψέ μας, κύριε πυρηνελαιουργέ, από την κάπνα και γενικότερα από το φαινόμενο που λέγεται «πυρηνελαιουργείο», έτσι ώστε να μπορέσει ο δημότης να νιώσει πιο ασφαλής στον τόπο του και όχι 200 μέτρα δίπλα από το εργοστάσιο να νιώθει ότι είναι σε ξένο μέρος.
 
-Θέλω μια τοποθέτηση για τους λόγους παραίτησης του αντιδημάρχου καθαριότητας, Γεώργιου Μακρυνιώτη, αλλά και του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Μιντζά.
Ο κύριος Μακρυνιώτης συνεχίζει να βρίσκεται στα καθήκοντά του και είναι 100% εκεί. Παραιτήθηκε λόγω αυξημένων υποχρεώσεων, γιατί θεωρούσε ότι δεν μπορούσε να ανταποκριθεί απόλυτα στα καθήκοντά του. Παρ’ όλα αυτά συνεχίζουμε με τον κύριο Μακρυνιώτη, αλλά και με τους άλλους συναδέλφους. Πρόσφερε έργο σημαντικό στο Δήμο Οιχαλίας και υπήρξε μία προσωπικότητα η οποία συνέβαλε στην όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργία του Δήμου.
Όσον αφορά στον κύριο Μιντζά, ήταν μία παραίτηση κεραυνός εν αιθρία, διότι δε μας είχε πει ότι σκοπεύει να δηλώσει παραίτηση. Επέλεξε να μην ολοκληρώσει τη θητεία του και παραιτήθηκε. Αυτή ήταν μία προσωπική απόφαση, την οποία κανείς δεν μπορεί να αλλάξει και να επιβάλει την παραμονή του.
Όμως, εκείνο το οποίο θέλω να παρατηρήσω είναι ότι ο κύριος Μιντζάς, με τον οποίο τυγχάνει να έχω άριστες σχέσεις, ασχολείται χρόνια με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και έχει προσφέρει στον τόπο σημαντικό έργο, αλλά δεν ήταν η σωστή στιγμή να κάνει αυτή τη χειρονομία.
Έπρεπε να το είχε κάνει πολύ πιο πριν ή στο τέλος της θητείας του. Ο κύριος Μιντζάς διάλεξε το δικό του τρόπο, εγώ το σέβομαι, φυσικά δεν το δέχομαι, διότι, επαναλαμβάνω, οι χειρισμοί είναι πολλές φορές που δημιουργούν θετικές και αρνητικές στιγμές.
Ο καθένας, βέβαια, έχει το δικαίωμα να κάνει αυτό που θέλει, διότι έχουμε δημοκρατία και η δημοκρατία δεν έχει στεγανά ούτε αδιέξοδα.
Θέλησε να φύγει καταγγέλλοντας τη Δημοτική Αρχή, πράγμα το οποίο ήταν δικό του θέμα και εγώ, τουλάχιστον, δεν πρόκειται να στραφώ κατά του κυρίου Μιντζά, διότι τον σέβομαι απόλυτα.
 
-Την τετραετία που έχετε αναλάβει τη δημαρχοντία του Δήμου Οιχαλίας η Περιφέρεια είχε ενεργό ρόλο και στήριξη στα έργα και την υλοποίησή τους;
Φυσικά και έχουμε μία καλή συνεργασία με την Περιφέρεια σε όλα τα επίπεδα. Με την ευκαιρία, λοιπόν, θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Τατούλη, ο οποίος μας στήριξε στην έγκριση του έργου ανακατασκευής της οικίας της Μαρίας Κάλλας, το οποίο θα φέρει πλήθος τουριστών και θα αναβαθμίσει την κοινότητα του Μελιγαλά.
Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω το Μεσσήνιο υπουργό κ. Χαρίτση, τον πατριώτη μας, για τη στήριξή του σε ό,τι χρειάστηκε ο Δήμος μας κατά τη δημαρχοντία μου. Εύχομαι να συνεχίσει έτσι, γιατί ο τόπος έχει ανάγκη από πρόσωπα όπως ο κύριος Χαρίτσης. Πιστεύω ότι θα εξακολουθήσει να στηρίζει τις προσπάθειες του Δήμου μας.
 
-Ποια είναι η γνώμη σας για το νόμο «Κλεισθένη» και, κατ’ επέκταση, τον εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής;
Ο «Κλεισθένης» έχει πάρα πολλά θετικά στοιχεία και όποιος δεν το δέχεται, δυστυχώς, κάνει λάθος. Κι αυτό το λέει ένας άνθρωπος ο οποίος έκανε πράξη τον «Κλεισθένη» τέσσερα χρόνια πριν και τον εφάρμοσε κατά γράμμα. Οι δυσκολίες, όμως, λειτουργίας του Δήμου είναι τεράστιες και οι δυσλειτουργίες έχουν την πρώτη θέση. Οι λειτουργίες, δυστυχώς, όσο περνάει ο καιρός, χάνονται περισσότερο και ξεθωριάζουν. Εδώ, λοιπόν, θέλω να πω ότι χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή. Πιστεύω ότι υπάρχει ο τρόπος και ο χρόνος να διορθωθούν τα πράγματα, διότι καλή είναι η αναλογική, καλός είναι και ο «Κλεισθένης», αλλά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν έχουμε ακόμη, δυστυχώς, την ωριμότητα της άδολης συνεργασίας την οποία επιθυμεί ο κάθε υγιής νους.
Εγώ, λοιπόν, πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν κάποια βήματα βελτίωσης του τρόπου εκλογής των μελών των οργάνων των Δήμων, καθώς και κάποια αρχή βελτιωτική, διότι τα τέσσερα χρόνια είναι μεγάλος ο χρονικός ορίζοντας και μπορεί να δημιουργηθούν σοβαρές παρενέργειες από τη δυσλειτουργία.
Για αυτό το λόγο πιστεύω ότι πρέπει να συσταθεί μία επιτροπή με τεχνοκράτες αντιπροσώπους της Πολιτείας, οι οποίοι φυσικά κατέχουν τον πρώτο λόγο, και να βρεθεί η χρυσή τομή, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα και κραδασμοί με την απλή αναλογική, αλλά και να μπορέσουμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα.
Είναι εύκολο, λοιπόν, να χαράξουμε πολιτική, είναι εύκολο να λέμε «τι ωραία που είναι τα πράγματα», αλλά εν τοις πράγμασι αποδεικνύονται άλλα.
Για αυτό το λόγο επιμένω ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος να λυθεί το θέμα, διότι θα υπάρξουν σοβαρά γεγονότα κατά τη διάρκεια της επόμενης θητείας των αιρετών και, δυστυχώς, μόνο ωφέλεια δε θα έχει κανένας.
 
-Είναι στις σκέψεις σας να θέσετε ξανά υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου ώστε να διεκδικήσετε το δημαρχιακό θώκο;
Επ’  αυτού είχα τοποθετηθεί πριν από έξι μήνες και δεν αλλάζω θέση από αυτή που έχω ανακοινώσει. Εκείνο, όμως, που θέλω να πω με την ευκαιρία αυτή είναι ότι εμείς που υπηρετούμε σήμερα την Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να ξεχάσουμε τις εκλογές. Αν ασχοληθούμε από τώρα με αυτές, ο τόπος δε θα πάει καλά. Οι δημότες μάς έστειλαν εδώ για το καλύτερο και όχι για να ασχοληθούμε ένα χρόνο σχεδόν πριν από τις εκλογές με τις εκλογές. Πρέπει να σκεφτόμαστε το Δήμο μας, ο οποίος μας έχει ανάγκη, και μας έχει ανάγκη μονιασμένους και εργατικούς, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν. Αυτή τη στιγμή το ζήτημα είναι η καλύτερη λειτουργία του Δήμου. Αργότερα θα υπάρξει και χρόνος για τις εκλογές και όλα τα σχετικά, φτάνει να έχουμε υπομονή.
 
 
Της Φωτεινής-Μαρίας Παναγοπούλου