Νοσοκομείο Καλαμάτας: Η προσθήκη ορόφου εντάσσεται άμεσα στο ΠΕΠ Πελοποννήσου

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Η προσθήκη ορόφου εντάσσεται  άμεσα στο ΠΕΠ Πελοποννήσου

Συνάντηση Παναγιώτη Νίκα -Γιώργου Μπέζου

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου μεταξύ του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γεωργίου Μπέζου.
Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά το πολύ καλό κλίμα συνεργασίας και φιλίας που έχει οικοδομηθεί μεταξύ τους όλα τα προηγούμενα χρόνια και συζήτησαν τα θέματα που αφορούν στο Νοσοκομείο Μεσσηνίας.
Με ιδιαίτερη έμφαση ο διοικητής Γεώργιος Μπέζος έθεσε στον περιφερειάρχη την αναγκαιότητα ένταξης στο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014-2020 της προσθήκης του ορόφου 1.000 τ.μ. πάνω από την Ψυχιατρική Κλινική της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα απολύτως ώριμο και σημαντικό έργο, που θα δώσει μεγάλη ανάσα στη χωροταξική ασφυξία του νοσοκομείου από τη μια, αλλά και δυνατότητα φιλοξενίας για παροχή νέων υπηρεσιών υγείας από την άλλη.
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, εξέφρασε την απόλυτα σύμφωνη γνώμη του ως προς τη σκοπιμότητα και την ένταξη του έργου και κάλεσε το διοικητή άμεσα να ετοιμάσει το φάκελο ένταξης, μιας και αναμένεται το επόμενο διάστημα να δημοσιευθεί σχετική πρόσκληση από τη διαχειριστική αρχή.
Με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη ο κ. Μπέζος δήλωσε: «Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα, αλλά και μια δικαίωση για όλους όσοι πιστεύουμε ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας μπορούμε να το φτάσουμε ψηλά. Ένα όραμα που ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια και που μέσα σ’ αυτό κυρίαρχη θέση κατείχε η προσθήκη ενός ορόφου 1.000 τ.μ., για τη στέγαση και τη λειτουργία 2 κλινικών τμημάτων, σήμερα ουσιαστικά γίνεται πράξη.
Με την έγκριση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, το έργο συνολικού προϋπολογισμού 3.300.000 ευρώ θα ενταχθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στο ΠΕΠ Πελοποννήσου και αμέσως ξεκινάμε τη μεγάλη προσπάθεια υλοποίησής του.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, για την άμεση ανταπόκρισή του σε αυτό το χρόνιο αίτημα του νοσοκομείου μας.
Όπως, επίσης, να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά την οικογένεια του συμπατριώτη μας Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, που χρηματοδότησε πριν από 4 χρόνια τη σύνταξη της μελέτης. Το Νοσοκομείο Καλαμάτας όλοι μαζι θα το φτάσουμε ψηλά.
Πριν από λίγο διάστημα εντάξαμε ένα ακόμη μεγάλο έργο ενεργειακής αναβάθμισης συνολικού προϋπολογισμού 4.500.000 ευρώ. Ήδη βρίσκεται σε φάση υλοποίησης. Σήμερα γίνεται αυτό και κάθε μέρα ξετυλίγεται ένας σχεδιασμός για τη συνεχή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Ούτε μέρα, λοιπόν, χαμένη. Πρώτα ο Άνθρωπος, πρώτα ο Ασθενής».