2o “Dance Cup” Καλαμάτας: Ολοήμερη γιορτή με 1.300 παραστάσεις χορού και “Gala” αύριο στην «Τέντα»

2o “Dance Cup” Καλαμάτας: Ολοήμερη γιορτή με 1.300 παραστάσεις  χορού και “Gala” αύριο στην «Τέντα»

Το 2ο «Κύπελλο Χορού» Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο, 30 Νοεμβρίου, στην Τέντα, και υπόσχεται στους κατοίκους της μεσσηνιακής πρωτεύουσας «πανδαισία» χορού. Στο πλαίσιο αυτής της σπουδαίας εκδήλωσης δόθηκε χθες το μεσημέρι στο ξενοδοχείο “Elysian” συνέντευξη Τύπου από τους διοργανωτές.
Η Νίνα Δράκου, «εμπνεύστρια» της εκδήλωσης και πρόεδρος του Συλλόγου “Dance Challenge” που είναι διοργανωτής, εξέφρασε την ικανοποίησή της που φθάνουν αισίως στη 2η διοργάνωση του «Κυπέλλου Χορού» Καλαμάτας. Έκανε γνωστό ότι περισσότεροι από 1.000 αθλητές – χορευτές, μαζί με τους συνοδούς τους από συνολικά 8 χώρες, θα βρεθούν στην πόλη της Καλαμάτας από σήμερα έως και την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν από τις 8.00 το πρωί του Σαββάτου στο κλειστό γυμναστήριο της «Τέντας» και θα ολοκληρωθούν αργά το βράδυ με τις απονομές. Επίσης, στις 8.00 το βράδυ του Σαββάτου, στον ίδιο χώρο, θα διεξαχθεί το “Gala” του τουρνουά με συμμετοχή σπουδαίων αθλητών.
Η κα Δράκου κάλεσε όλους τους Καλαματιανούς να βρεθούν στην Τέντα τόσο για το “Gala” όσο και για να παρακολουθήσουν τις 1.300 συνολικά χορευτικές παραστάσεις σε 200 διαφορετικές κατηγορίες που θα διαγωνιστούν οι συμμετέχοντες. 34 θα είναι και οι διακεκριμένοι κριτές τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Συνολικά στο «Dance Cup» Καλαμάτας θα συμμετάσχουν 45 αθλητικοί σύλλογοι απ’ όλη την Ελλάδα, καθώς και 8 από το εξωτερικό, από Κύπρο, Βουλγαρία, Μολδαβία , Ρουμανία, Ουκρανία και Ιταλία, που πρωτοστατεί, όπως και στην περσινή διοργάνωση. Ξεχωριστή θα είναι η παρουσία στη φετινή διοργάνωση του αναγνωρισμένου φιλανθρωπικού σωματείου της Εταιρείας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή» από την Αθήνα, που θα εμφανιστούν, ανοίγοντας την «αυλαία» στο Gala, με την παράσταση «Φτου ξελευθερία», μεταφέροντας σε όλους το κοινωνικό μήνυμα πως η Τέχνη δεν κάνει διακρίσεις και απευθύνεται σ’ όλα τα μέλη της κοινωνίας μας, που είναι ισότιμα και ισοδύναμα.
Κλείνοντας η Νίνα Δράκου ευχαρίστησε το Δήμο Καλαμάτας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και το υπουργείο Τουρισμού που είναι αρωγοί και της φετινής διοργάνωσης καθώς και όλους τους δεκάδες χορηγούς της εκδήλωσης.
Στη συνέχεια διάβασε χαιρετισμό από τον υφυπουργό Τουρισμού, Μάνο Κόνσολα, που δεν μπόρεσε να δώσει το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου.
Ακολούθως η γραμματέας του «Dance Challenge», Γιώτα Τσίγκου, διάβασε χαιρετισμό από την κα Οικονόμου, πρόεδρο της Εταιρείας Σπαστικών «Ανοιχτή Πόρτα». Στο χαιρετισμό της η κυρία Οικονόμου σημείωσε την ιδιαίτερη χαρά και τη συγκίνησή της που παιδιά από την Εταιρεία Σπαστικών θα πάρουν μέρος, σε μια πόλη σαν την Καλαμάτα, συνυφασμένη με το χορό.
 
Εκπροσωπώντας το Δήμο Καλαμάτας η αντιδήμαρχος σε θέματα Τουρισμού, Ελένη Αλειφέρη, τόνισε ότι πάντα θα βρίσκεται συμπαραστάτης σε διοργανώσεις που στόχο έχουν την εξωστρέφεια. Κάλεσε, δε, τους δημότες να «αγκαλιάσουν» αυτή την εκδήλωση και να δώσουν δυναμικό «παρών» στις κερκίδες της Τέντας το Σάββατο.
Κλείνοντας, έστειλε την ευχή της το τουρνουά αυτό να αποτελέσει θεσμό για την πόλη τα επόμενα χρόνια και οι περισσότεροι από 1.000 επισκέπτες που θα βρεθούν στην Καλαμάτα να γίνουν οι καλύτεροι «πρεσβευτές» για την περιοχή μας στις χώρες τους.
Εκ μέρους του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας ο οικονομολόγος/λογιστής Παύλος Κρανιώτης έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές, ενώ εξήρε και τον οργανωτικό ρόλο της Νίνας Δράκου. Πρόσθεσε ότι εκδηλώσεις όπως αυτή προβάλλουν την Καλαμάτα στο εξωτερικό και καθήκον του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας είναι να στέκεται αρωγός.
Στη συνέντευξη Τύπου μίλησε και η κα Μουστάκα, εκ των ιδιοκτητών του νεόκτιστου πεντάστερου ξενοδοχείου “Elysian” στην περιοχή της Δυτικής Παραλίας, που αποτελεί και το «Χρυσό Χορηγό» της φετινής διοργάνωσης. Η κα Μουστάκα συνεχάρη όλους τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία, που προβάλλει και προάγει τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την καλλιτεχνική δραστηριότητα. Ζήτησε, δε, να υπάρξουν ανάλογες διοργανώσεις και από άλλους φορείς στην πόλη, τονίζοντας ότι το ξενοδοχείο “Elysian” θα βρίσκεται πάντα δίπλα σε τέτοιες εκδηλώσεις εξωστρέφειας για την πόλη.
Τη συνέντευξη Τύπου έκλεισε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Χρήστος Κέης. Ο κ. Κέης σημείωσε ότι οι Έλληνες Διασώστες θα παρέχουν πλήρη κάλυψη στη διοργάνωση, διαβεβαιώνοντας ότι όλα θα κυλήσουν με ασφάλεια, όπως άλλωστε συνέβη και στην περσινή «παρθενική» διοργάνωση.
 
 
Του Κώστα Γαζούλη
 
 
 
Πρόγραμμα παραστάσεων
διαγωνισμού 2nd KALAMATA DANCE CUP 2019 σε 10 μέρη / Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019
8.00 Part I – Aerial Acrobatics / Εναέριος ακροβατικός χορός
11.30 Part II – American Rhythm Dance/ Λατινοαμερικάνικοι κοινωνικοί χοροί
12.00 Part III – Musical, Argent. Tango, Salsa, Bachata, Fit Dance, Acro Dance, Show Dance
11.30 Part IV – Ελληνικοί Χοροί (Χασάπικο – Ζεμπέκικο)
13.30 Part V – Oriental, Bollywood, Tribal Fusion/Belly Dance / Ανατολίτικοι – ινδικοί
15.00 Part VI – Hip Hop, Break Dance, Jazz Funk, Reggaeton, Dance Hall, High Heels Commercial17:00 Modern, Contemporary / Street Style
16.30 Part VII – Modern & Contemporary Dance / Σύγχρονος και μοντέρνος χορός
18.00 Part VIII – Latin International, Pro/Am Latin, Solo Latin, Duo Latin / Διεθνές λάτιν ερασιτεχνικό
20.00 Part IX – Τελετή – GALA
Latin International Amateur – Professional (Groups, Solo, Couples) / Διαγωνιστικός αθλητικός επαγγελματικός χορός λάτιν
ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου από τις 10.00 το πρωί θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις και σεμινάρια χορού στην αίθουσα Πινακοθήκης, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.