Ξεκινά και πάλι το έργο Τζάνε – Καλαμάκι

Ξεκινά και πάλι το έργο Τζάνε – Καλαμάκι

Ξεκινά εκ νέου σήμερα Τετάρτη το έργο του οδικού άξονα Ριζόμυλος – Κορώνη, στο τμήμα γέφυρα Τζάνε – έξοδος Καλαμακίου, το οποίο έχει αποτελέσει πηγή πολλών καθυστερήσεων. Σημειώνεται ότι ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 12.000.000 ευρώ και πλέον έχει φθάσει στα 23.500.000 ευρώ.

Όπως σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, τα δύο τμήματα του έργου (πλην αυτού που είναι ο αρχαιολογικός χώρος) θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εντός 3 μηνών, ενώ εκείνο του αρχαιολογικού χώρου θα είναι έτοιμο του χρόνου το καλοκαίρι.

Πολύπαθο έργο
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, σχολίασε σχετικά ότι «στο δεκάμηνο, από όταν αναλάβαμε την Περιφερειακή Αρχή, υπήρξαν πολλές διαδικασίες, όπως ανατροπή αποφάσεων, επαναξιολογήσεις κ.ά., με αποκλειστικό στόχο την προάσπιση των συμφερόντων του Δημοσίου».

Από την πλευρά του ο κ. Αναστασόπουλος χαρακτήρισε το έργο πολύπαθο, καθώς ξεκίνησε πριν από 7 χρόνια με το μισό προϋπολογισμό απ’ ό,τι έχει φτάσει σήμερα και χωρίς ακόμα να έχει ολοκληρωθεί.

Επανατοποθέτηση αρχαίων
«Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων είναι 3 μήνες από τώρα για τα τμήματα Α και Γ. Το Α είναι από το τμήμα από Τζάνε έως αρχαιολογικό χώρο και το Γ από τον αρχαιολογικό χώρο έως το Καλαμάκι. Απομένουν μετά τα 180 μ. του αρχαιολογικού χώρου. Είναι γνωστό ότι η τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων εργάζεται εντατικά στην κατεύθυνση να μεταφερθούν όλα τα αρχαία από το σημείο που περνάει ο δρόμος και να αποθηκευτούν. Η τομή του δρόμου θα γίνει 10 μ. χαμηλότερα από τη σημερινή επιφάνεια, θα ασφαλτοστρωθεί και μόλις κατασκευασθεί το cut and cover,  θα καλυφθεί με μπάζα, για να φτάσουμε στην αρχική επιφάνεια. Εκεί πλέον θα επανατοποθετηθούν τα αρχαία, ώστε να μείνει ανέπαφο το αρχαιολογικό πάρκο του Πεταλιδίου. Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης για το συγκεκριμένο τμήμα είναι μέχρι τον Ιούλιο του 2021. Τώρα πλέον δε θα δοθεί καμία νέα παράταση ή τροποποίηση του χρονοδιαγράμματος», εξήγησε ο κ. Αναστασόπουλος.

Επίσης,  αναφέρθηκε στα οδικά έργα Μεσσήνη – Εύα και Εύα –Λάμπαινα και Φιλιατρά– Γαργαλιάνοι, για τα οποία έγινε η κήρυξη της απαλλοτρίωσης. Όπως σημείωσε, η Περιφέρεια εντός του καλοκαιριού θα προχωρήσει στη δημοπράτηση και των δύο αυτών πολύ σημαντικών έργων.

Της Βίκυς Βετουλάκη