Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Εθελοντισμός, διασκέδαση και παιχνίδι πάνε μαζί

Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Εθελοντισμός, διασκέδαση και παιχνίδι πάνε μαζί

Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά λειτουργούν φέτος, για πρώτη φορά, και τον Αύγουστο με ένα πρόγραμμα εντελώς διαφορετικό, διασκεδαστικό και πρωτότυπο, προκειμένου τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι και τη διασκέδαση να καλλιεργήσουν πτυχές του χαρακτήρα τους και ν΄ αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες. Κάθε ημέρα της εβδομάδας αντιστοιχεί και σε μια ξεχωριστή ενότητα-θεματολογία. Έτσι κάθε Δευτέρα μέσα στον Αύγουστο θα είναι αφιερωμένη στον Εθελοντισμό, κάθε Τρίτη στις Επιστήμες (STEAM), κάθε Τετάρτη στη γνωριμία με λαούς και χώρες του κόσμου, κάθε Πέμπτη στον Αθλητισμό και κάθε Παρασκευή στις δεξιότητες Hγεσίας. Χθες, λοιπόν, μαθητές και εκπαιδευτικοί βρέθηκαν στο 13οκαι το 23ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας με τα πινέλα, τις μπογιές αλλά και… τα λαχανικά τους, με μοναδικό στόχο, να καλλωπίσουν τις εγκαταστάσεις και να δώσουν το έναυσμα στα παιδιά των Νηπιαγωγείων αυτών να ανακαλύψουν τη μαγεία της κηπουρικής!

Έφτιαξαν ζωγραφιές στους τοίχους, δημιούργησαν έναν μικρό κήπο σκάβοντας και φυτεύοντας λαχανικά, ενώ προετοίμασαν το έδαφος έτσι, ώστε και τα παιδιά των σχολείων αυτών να φυτέψουν τα δικά τους λουλούδια. Μοναδική ανταμοιβή τους ; Παιχνίδι στον

προαύλιο χώρο των Νηπιαγωγείων μετά το πέρας των εργασιών, καθώς και η αίσθηση χαράς και ικανοποίησης που απορρέει μέσα από μια τέτοια προσφορά, πόσο μάλλον, όταν αυτή είναι από παιδιά προς παιδιά. Τα υλικά μέσα για την πραγματοποίηση αυτού του έργου αποτέλεσαν χορηγίες καταστημάτωντης πόλης μας. Ο κύριος Νταγιόπουλος Νίκος παραχώρησε πινέλα, χρώματα και οτιδήποτε άλλο χρειάστηκαν οι μαθητές, για να κάνουν τις ζωγραφιές τους, ενώ το κατάστημα Cosmos athletic and casual wear αποφάσισε να δωρίσει στα σχολεία αυτά ψυχοκινητικό και αθλητικό υλικό. Ακόμα, η Γεωπονική Εστία φρόντισε, ώστε να υπάρχουν όλα τα απαραίτητα υλικά για τη δημιουργία του κήπου. Ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε και η συμβολή του Ο.Α.Κ. 4×4 Καλαμάτας, ο οποίος βοήθησε στο να καθαριστούν οι χώροι των σχολείων με νερό μέσα από πυροσβεστικό όχημα, πριν ξεκινήσουν οι εργασίες,ενώ τα μέλη του έδωσαν στα παιδιά χρήσιμες πληροφορίες γύρω από ταπυροσβεστικά οχήματα, αλλά και τους μίλησαν για την εμπειρία τους στον εθελοντισμό. Οι εργασίες δεν τελείωσαν όμως. Οι μικροί εθελοντές γεμάτοι διάθεση και χαρά θα συνεχίσουν την προσφορά τους και σε άλλα Νηπιαγωγεία της πόλης κάθε Δευτέρα μέσα στον Αύγουστο.