Πολυσύχναστες παραλίες χωρίς επίβλεψη

Πολυσύχναστες παραλίες χωρίς επίβλεψη

Τα τελευταία χρόνια στην παραλία Περούλια του χωριού μας, Βουνάρια του Δήμου Κορώνης, παρατηρούμε έντονη επαγγελματική δραστηριότητα. Εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες και ξενοδοχεία έχουν πάρει άδεια από το Δήμο για ξαπλώστρες. Επίσης, ενοικιάζονται θαλάσσια ποδήλατα και σανίδες με κουπιά.

Θεωρούμε θετική την εξέλιξη αυτή, αφού τα έσοδα του Δήμου αυξάνονται, όπως και νέοι άνθρωποι παραμένουν στον τόπο μας, αφού απασχολούνται.

Παρόλα αυτά εντύπωση προκαλεί ότι οι δημόσιοι φορείς έκριναν ότι δε χρειάζεται επίβλεψη από ναυαγοσώστη, ενώ ο νόμος είναι ξεκάθαρος για τις πολυσύχναστες και οργανωμένες παραλίες.

Το μήνα Ιούλιο και Αύγουστο από νωρίς το πρωί γίνεται το αδιαχώρητο, αφού πολλές οικογένειες με μικρά απολαμβάνουν το μπάνιο τους.

Συγχωριανοί μας έγιναν μάρτυρες για μικρά παιδιά που ξέφυγαν από την επίβλεψη ενηλίκων και κινδύνεψαν.

Η Ελλάδα είναι στις πρώτες θέσεις σε πνιγμούς, οι οποίοι είναι και η δεύτερη αιτία θανάτων στη χώρα μας μετά τα τροχαία.

Έπειτα από επικοινωνία με τις αρμόδιες Αρχές για το θέμα, ζητώντας περαιτέρω εξηγήσεις, η κάθε υπηρεσία μάς παρέπεμπε στην άλλη και στο τέλος στο Λιμεναρχείο.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο θα διορθώσει αυτό το ατόπημά της η τριμελής επιτροπή που αποφασίζει.

Γιατί πρώτα έρχεται η ασφάλεια του συμπολίτη μας.

Ενεργοί Πολίτες Βουναρίων και Κορώνης