Poseidon Oceanview: Ήρθε και στην Καλαμάτα με την υπόσχεση μοναδικών γαστρονομικών «ταξιδιών»

Poseidon Oceanview: Ήρθε και στην Καλαμάτα με την υπόσχεση μοναδικών γαστρονομικών «ταξιδιών»

-Από το Miami Beach τώρα και στη… Ναυαρίνου

Το όνειρο των Βασίλη & Δημήτρη Πυλιώτη έγινε πραγματικότητα

Την ώρα που ο πλανήτης «δοκιμάζεται» από την πανδημία του κορωνοϊού, υπάρχουν άνθρωποι που δε το βάζουν κάτω και δε σκοπεύουν να σταματήσουν τα όνειρά τους. Σ’ αυτή την κατηγορία συγκαταλέγονται αναμφίβολα δυο Μεσσήνιοι, αδέρφια, ο Βασίλης και ο Δημήτρης Πυλιώτης.

Ιδιοκτήτες του επιτυχημένου εστιατορίου “Poseidon” στη φημισμένη παραλία του Μαϊάμι των ΗΠΑ εδώ και 8 χρόνια, με βάση την πολύτιμη εμπειρία τους είχαν πάρει από καιρό την απόφαση να ανοίξουν ένα δεύτερο εστιατόριο, αυτή τη φορά στην «πατρίδα» τους, την Καλαμάτα. Οι όποιες αντιξοότητες δημιούργησε ο κορωνοϊός δε στάθηκαν εμπόδιο στο να επενδύσουν στον τόπο καταγωγής τους, από τη στιγμή που οι ίδιοι βρήκαν τον κατάλληλο χώρο… Έτσι, από την Πέμπτη, 13 Αυγούστου, το “Poseidon OceanView” (Ναυρίνου 119) από την παραλία του Μαϊάμι έφτασε και στην παραλία της Καλαμάτας, μετουσιώνοντας το όνειρό τους σε πράξη.

Ένας μοναδικός πολυχώρος

Το «Poseidon Oceanview» είναι ένας μοναδικός πολυχώρος στην «καρδιά» της παραλιακής της Καλαμάτας, μέσα σε φυσικό «ντεκόρ» που δημιουργείται από το απέραντο γαλάζιο του Μεσσηνιακού που «ξεχύνεται» μπροστά του και με τον «επιβλητικό» Ταΰγετο να στέκει δίπλα του… Ανοίγει τις πύλες καθημερινά, στις 10.00 το πρωί, προσφέροντας υπηρεσίες για τους λουόμενους στην παραλία, μοναδικό μενού brunch από φρέσκα και υγιεινά προϊόντα, αλλά και νόστιμα “Ouzo bites” για την παραλία…

Μαζί με το ηλιοβασίλεμα νωρίς το βράδυ, ανοίγει το εστιατόριο, που αποτελεί το «main theme» του καταστήματος, ενώ υπάρχει ξεχωριστός χώρος και για όσους επιθυμούν να απολαύσουν το ποτό τους και την ξεχωριστή “cocktail list” του bar.

Ο πολυβραβευμένος σεφ στις ΗΠΑ και το γυναικείο… «άρωμα» Master chef αποτελούν τη «συνταγή» επιτυχίας

Στην κουζίνα του “Poseidon” δε θα μπορούσε να μη βρίσκεται ο ιδιοκτήτης του και πολυβραβευμένος chef, «πρωταθλητής» 4 φορές στην κατηγορία «ψάρι» στο διαγωνισμό «Τop Chef Showdown» στην Αμερική, Δημήτρης Πυλιώτης.

Απόφοιτος, της διάσημης γαλλικής σχολής “Le Cordon Bleu” έχει δώσει προ πολλού τα διαπιστευτήριά του στο απαιτητικό κοινό του “Miami Beach” , το οποίο «κέρδισε» με τη μαγειρική του.

Αξίζει να σημειώσουμε, επίσης, ότι ο Μεσσήνιος σεφ ανήκει στους top 10 chef’s στο Miami και έχει το προνόμιο να μαγειρεύει και για τους VIP των “Miami Heats” , σε επιλεγμένους αγώνες, στο «μαγικό κόσμο» του NBA.

Πιάτα με την “υπογραφή” του Δημήτρη Πυλιώτη στο “American airlines Arena” έχουν γευτεί «αστέρες» του Hollywood, αλλά και διάσημοι Αμερικανοί της πολιτικής και της showbiz.

Στις 21 δε του προσεχούς Οκτωβρίου θα βραβευτεί για πρώτη φορά και στο χώρα μας. Συγκεκριμένα, στο Ίδρυμα “Νιάρχος” ο υπουργός Τουρισμού θα του απονείμει το χρυσό μετάλλιο ως “Πρεσβευτή της ελληνικής γαστρονομίας” στο εξωτερικό. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την “Greek taste beyond borders”, που έχει ως σκοπό την προώθηση της ελληνική κουζίνας και κουλτούρας σε όλο τον κόσμο.

Μιλώντας στο «Θάρρος» λίγες ημέρες πριν ανοίξει το εστιατόριο στην Καλαμάτα, μας τόνισε ότι έρχεται με «φρέσκιες» ιδέες, θέλοντας να κερδίσει την εμπιστοσύνη και των «συμπατριωτών» του. Το μενού θα έχει βάση ελληνικά προϊόντα, «παραδοσιακές» συνταγές σε πιο μοντέρνα εκδοχή, ενώ μας «υπόσχεται» και γαστρονομικά «ταξίδια» με συνταγές απ’ όλο τον κόσμο, θέλοντας να φέρει και μια νέα «αύρα» στη γαστρονομία της περιοχής. Μας τόνισε ακόμη ότι έχει πλήρη επίγνωση για το πού έρχεται, και στόχος του είναι να δημιουργήσει μια «πρόταση» που θα απευθύνεται και θα είναι προσιτή σε όλο το κοινό της Μεσσηνίας, αλλά και στους χιλιάδες επισκέπτες της πόλης.

Κλείνοντας, ο Δημήτρης Πυλιώτης μάς εξέφρασε την «πίστη» του για την τεράστια δυναμική που έχει η πόλη της Καλαμάτας, αλλά και η μεσσηνιακή «γαστρονομία», σημειώνοντας ότι αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που η «πανδημία» δε στάθηκε εμπόδιο στα σχέδιά τους.

«Συμπρωταγωνίστρια» του Δημήτρη Πυλιώτη στην κουζίνα του “Poseidon” είναι μια δυναμική γυναίκα, επίσης με καταγωγή από την Καλαμάτα, η Αγγελική Τσουκαλά. H Αγγελική συστήθηκε στο ελληνικό κοινό κατά την επιτυχημένη της παρουσία στον τηλεοπτικό διαγωνισμό “Master Chef” το 2017, όπου έφτασε στην τελική «πεντάδα».

Από μικρή ηλικία η ίδια θυμάται τον εαυτό της να βρίσκεται πάντα «δίπλα» στην κουζίνα, και αυτός ήταν ο λόγος που αποφάσισε να δοκιμάσει και τις δυνατότητες της στον τηλεοπτικό διαγωνισμό. Έχοντας δουλέψει σε εστιατόρια στην Αγγλία και τη Γαλλία «επιστρέφει» στην ιδιαίτερη πατρίδα της, με σκοπό με «μεταφέρει» την εμπειρία που αποκόμισε και στόχο να βάλει ένα μικρό «λιθαράκι» και απ’ την πλευρά της στην αναβάθμιση της ελληνικής γαστρονομίας. Η ίδια, άλλωστε, πιστεύει στη «δυναμική» της ελληνικής κουζίνας, ενώ είναι «λάτρης» και της πρώτης ύλης που προσφέρει «απλόχερα» η μεσσηνιακή «γη».

Η κοινή «φιλοσοφία» γύρω από την ελληνική «γαστρονομία» των δυο σεφ οδήγησε και στη συνεργασία τους στην «κουζίνα» του “Poseidon OceanView”, αποτελώντας και το βασικό συστατικό «συνταγής» επιτυχίας.

*Το “Poseidon Oceanview” βρίσκεται στην οδό Ναυαρίνου 119. Έχει εύκολη πρόσβαση για πάρκινγκ σε απόσταση 200 μ. (έναντι του δημοτικού σταδίου) και ανοίγει καθημερινά στις 10.00 π.μ. Σερβίρει Brunch menu, “ούζο bites,” ενώ “λανσάρει” και την κορυφαία ποιότητα καφέ “Blue mountain” Jamaica, με στόχο τα πρωινά να ξεκινούν με την καλύτερη γεύση και τα βραδινά να κλείνουν με τον καλύτερο τρόπο. Η κουζίνα του εστιατορίου ανοίγει με το ηλιοβασίλεμα και λειτουργεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2721025590.

Του Κώστα Γαζούλη