Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 7 άτομα συνελήφθησαν την Κυριακή στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 7 άτομα συνελήφθησαν την Κυριακή στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Ανάμεσα τους δυο οικογένειες με τα ανήλικα παιδιά του

Επτά άτομα συνελήφθησαν την Κυριακή στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, καθώς επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα για Ιταλία και Γαλλία. Μάλιστα, στις δύο περιπτώσεις επρόκειτο για ανδρόγυνα που συνόδευαν τα ανήλικα τέκνα τους.

Ταυτόχρονα, συνελήφθη ένας 22χρονος για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς.

Με τα παιδάκια

Οι συλλήψεις από τους αστυνομικούς του σταθμού του αεροδρομίου Καλαμάτας έγιναν σε τέσσερις ξεχωριστές περιπτώσεις και απαγγέλθηκαν κατηγορίες για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς. Συνολικά συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες.

Αρχικά, συνελήφθη ένας 30χρονος και η 27χρονη σύζυγός του από την Τουρκία, οι οποίοι συνόδευαν και το μόλις 2,5 μηνών κοριτσάκι τους. Είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για το Μιλάνο Ιταλίας και κατά τον έλεγχο διαπίστωσαν ότι τα έγγραφα που τους έδειξαν ήταν πλαστά. Το ζευγάρι, τόσο για τους ίδιους όσο και για το παιδί, έδειξε δελτία ταυτότητα αρχών Πολωνίας.

Ακολούθως συνελήφθησαν ένας 32χρονος και μια 30χρονη επίσης από την Τουρκία, που είχαν μαζί τους και το 6χρονο κοριτσάκι τους. Είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για το Παρίσι της Γαλλίας και επέδειξαν δελτία ταυτότητας φιλανδικών Αρχών που ήταν πλαστά.

Τη συνόδευε

Στη συνέχεια συνελήφθη ένας 25χρονος από το Κονγκό που είχε σκοπό να ταξιδέψει για το Μιλάνο και επέδειξε ταυτότητα γαλλικών Αρχών που ήταν πλαστή.

Τέλος, συνελήφθη ένας 22χρονος από την Αιθιοπία και μια 47χρονη από την Ερυθραία. Είχαν έρθει από την Αθήνα και επιχείρησαν να ταξιδέψουν για το Μιλάνο Ιταλίας, επιδεικνύοντας  πλαστά ελληνικά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Μάλιστα, ο 22χρονος θα συνόδευε τη γυναίκα, προκειμένου αυτή να βγει από τη χώρα και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία και για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη