Εγκαίνια του ψηφιακού μουσείου «Καλαμάτα 1821»

Εγκαίνια του ψηφιακού μουσείου «Καλαμάτα 1821»

Την προσεχή Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, στο Ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας, στον πεζόδρομο της Αριστομένους θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Ψηφιακού Μουσείου «Καλαμάτα 1821» από το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και τον επιστημονικό υπεύθυνο, συντονιστή του Προγράμματος «Καλαμάτα 1821-Δρόμοι Ελευθερίας» Καθηγητή Νίκο Ζαχαριά.

Το μουσείο έχει ψηφιακό επετειακό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, με σκοπό να ενθαρρύνει την εμπέδωση της ιστορικής μνήμης μέσω της δημιουργικής διάδρασης.

Εξαιτίας της ιδιαίτερης υγειονομικής συγκυρίας, για την εκδήλωση, που είναι προγραμματισμένη για τις 6.00 το απόγευμα, θα τηρηθούν όλα τα εγκεκριμένα πρωτόκολλα ασφαλείας, όπως η χρήση μάσκας και η τήρηση αποστάσεων μεταξύ των επισκεπτών.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η διαμόρφωση του χώρου για τα εγκαίνια εξυπηρετεί τις ανάγκες του έργου χωρίς να τον δεσμεύει για αποκλειστική χρήση. Αντιθέτως, είναι πολλαπλής χρήσης, προκειμένου στο μέλλον, αξιοποιώντας και τον εξοπλισμό που θα αποκτηθεί, να χρησιμοποιείται και για διαφορετικούς σκοπούς όπως, ενδεικτικά, για την τουριστική προβολή της περιοχής, για περιοδικές φυσικές ή/και ψηφιακές εκθέσεις, για εκπαιδευτικά προγράμματα κ.λπ.