Η πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το 2021 τη Δευτέρα

Η πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το 2021 τη Δευτέρα

Την πρώτη συνεδρίαση για το 2021 θα πραγματοποιήσει την προσεχή Δευτέρα το απόγευμα, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Από τη Μεσσηνία το μόνο θέμα που θα συζητηθεί είναι η γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου «Βιομηχανία παραγωγής άλλων μη επεξεργασμένων ελαίων και λιπών “Πυρηνελαιουργείο” και ξήρανσης ελαιούχων σπόρων» του φορέα ΠΥΡΗΝΑΣ Α.Ε., στη Σπερχογεία του Δήμου Καλαμάτας.

Επίσης, εξ αναβολής από προηγούμενες συνεδριάσεις θα συζητηθούν τα εξής θέματα:

-Ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πλήττονται λόγω του κορωνοϊού. Το θέμα έχει τεθεί από τις παρατάξεις της μειοψηφίας και συγκεκριμένα την περιφερειακή σύμβουλο Κωνσταντίνα Νικολάκου και τον περιφερειακό σύμβουλο Ιωάννη Μπουντρούκα

-Λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού. Το θέμα έχει τεθεί από την περιφερειακή σύμβουλο της μειοψηφίας Αντωνία Μπούζα και τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο

-Έγκριση έκδοσης ψηφίσματος για την απόδοση των θεσμοθετημένων πόρων στην  αυτοδιοίκηση. Το θέμα έχει τεθεί από τον περιφερειακό σύμβουλο της μειοψηφίας Αθανάσιο Πετράκο και τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Λαμπρόπουλο.