«ΘΑΡΡΟΣ» 17 Ιανουαρίου 1908: Έκλεψε την ερωμένην του, έκλεψε και τον πατέρα του

«ΘΑΡΡΟΣ» 17 Ιανουαρίου 1908: Έκλεψε την ερωμένην του, έκλεψε και τον πατέρα του

Οι δύο ερασταί
Εν τω χωρίω Μεγάλη Μαντινεία του γειτονικού δήμου της Αβίας η ευειδής και ευγενική δεκαπενταέτις Ευγενία Γ. Λυμπερέα έτρωσε με τα κάλλη της τον συγχώριόν της αισθηματικόν νεανίαν Διον. Π. Μουρέαν, ο οποίος την ηγάπησε και με το διαφλέγον αυτόν πάθος του τρυφερού υιού της Αφροδίτης δεν ήργησε να της το εκμυστηρευθή.

Η μόλις… αναθρώσκουσα, ωσεί άνθος εκ του κάλυκός του, μικρά Ευγενία, δεν ήθελε ν’ ακούση την εκμυστήρευσιν ταύτην του αγαπώντος αυτήν νέου.

Η επιμονή όμως αυτού μετέπεισε την τρυφεράν νεάνιδα και αι χορδαί της ευαισθήτου καρδίας της εκρούσθησαν εις ύμνον προς τον μικρόν φερετροφόρον Έρωτα.

Αντεπεκρίθη η Ευγενία εις το αίσθημά του και έκτοτε οι δύο νέοι υπό μεγάλην προφύλαξιν έζων εν υπερτάτη ευδαιμονία ανταγαπώμενοι.

Ουδέν κρυφόν…
Πολύς καιρός επέρασε και η αγάπη των ερωμένων ηυξάνετο και ο εις έζη δια τον άλλον, χωρίς εις το σπίτι των οι οικείοι των να εξεύρουν τίποτε. Καθώς όμως λέγει κάποιον λόγιον, ότι η αγάπη δεν κρύπτεται και ως λέγει το Ευαγγέλιον, «ουδέν κρυφόν, ο μη φανερόν γένηται», ο έρως εγνώσθη εις το χωρίον και εκοινολογήθη, ώστε να μη αργήσουν να το μάθουν και οι οικείοι της Ευγενίας, οι οποίοι εις απειλάς προέβησαν κατ’ αυτής και περιορισμούς μετεχειρίσθησαν, αν και η κόρη των διέψευδε τούτο με τα… χείλη εννοείται, διότι η καρδία διαμαρτύρετο.

Αλληλαπάγωνται και ο υιός… κλέπτει τον πατέρα
Μετά την κοινολόγησιν του έρωτός των οι δύο νέοι σπανίως συνηντώντο, υπό μυρίας προφυλάξεις.

Αγανακτήσαντες δε από την περιωρισμένην αυτήν ζωήν των απεφάσισαν να θέσουν τέρμα εις τα… δεινά των και ομοφώνως συναπεφάσισαν και εξετέλεσαν την αλληλαπαγωγήν των.

Προ αυτής όμως ο νέος εσκέφθη πρακτικώς και εύρεν ότι εις το απαγωγικόν ταξείδι των εχρειάζοντο πρωτίστως χρήματα, αλλά δεν είχον. Προσεπάθησε να οικονομήση αλλά ούτο δεν κατέστη δυνατόν. Ηξεύρων ότι έχει ο πατήρ του διέρρηξεν εν ερμάριον και αφήρεσε 700 δραχμάς.

Μετά την… κλοπήν ταύτην του πατρός του έσπευσε και… έκλεψε και την ετοίμην και αναμένουσαν αυτόν λατρευτήν του Ευγενίαν και απήλθεν άγνωστον πού στήσας την ερωτικήν του φωλεάν μετά της Ευγενίας.

Η απαγωγή αύτη εγνώσθη μετ’ ολίγον εις τους οικείους των απαχθέντων. Και τα δύο μέρη διεμαρτύροντο, διότι και τα δύο εκλάπησαν!

Τούτο κατηγγέλθη εις τον Αστυνομικόν Σταθμάρχην, αλλά δεν κατορθώθη να ευρεθή το κρησφύγετον των απαχθέντων. Όταν θέλει η νύμφη και ο γαμβρός, λέγει το κοινόν λόγιον…