Η καλαματιανή εστίαση «παραδίδει» σήμερα τα κλειδιά στην κυβέρνηση

Η καλαματιανή εστίαση «παραδίδει» σήμερα τα κλειδιά στην κυβέρνηση

Τα κλειδιά των καταστημάτων τους παραδίδουν σήμερα συμβολικά οι επιχειρηματίες εστίασης στο Μαξίμου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας τους, στο οποίο συμμετέχει και ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας.

Οι καταστηματάρχες εστίασης της Καλαμάτας συμμετέχουν ενεργά στη δράση, συγκεντρώνοντας τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους, ενώ δύο μέλη τους σήμερα θα εκπροσωπήσουν το σύλλογο της Καλαμάτας στην κινητοποίηση της Ομοσπονδίας στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, 99 μέλη της Ομοσπονδίας, αντιπροσωπεύοντας τους συλλόγους όλης της χώρας, θα διαμαρτυρηθούν σήμερα το πρωί συμβολικά στο Σύνταγμα.

«Πάρτε τα κλειδιά»
Στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας για τη σημερινή κινητοποίηση αναφέρεται: «Οι επιχειρήσεις εστίασης και συναφών επαγγελμάτων σε κάθε γωνιά της Ελλάδας κινδυνεύουν από λουκέτα. Με υποσχέσεις δεν αντιμετωπίζεται ο όλεθρος, δεν πληρώνονται οι υποχρεώσεις. Ο εμπαιγμός δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο φόβος, η αγανάκτηση, η αβεβαιότητα μετατρέπονται σε απελπισία και οργή. Παραδίδουμε με πόνο ψυχής τα κλειδιά των επιχειρήσεών μας. Πάρτε τα κλειδιά – Δώστε μας πίσω τις ζωές μας – Ανοίξτε το οξυγόνο».

Όπως τόνισε και εκ μέρους του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας ο κ. Ανδρέας Ζαγάκος, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν προχθές από την κυβέρνηση, είναι τα ίδια και δεν ανακουφίζουν όπως πρέπει τον κλάδο. Όπως είπε, δεν ανακοινώθηκε τίποτα για ακατάσχετο λογαριασμό και τα άλλα αιτήματα που έχουν καταθέσει οι επιχειρηματίες της εστίασης, για να μπορέσουν να αντέξουν αυτό τον όλεθρο.

«Το ποτήρι ξεχείλισε»
Διαμαρτυρόμενοι σήμερα οι καταστηματάρχες εστίασης, φωνάζουν προς την κυβέρνηση: «Με υποσχέσεις δεν αντιμετωπίζεται ο όλεθρος, δεν πληρώνονται οι απαιτήσεις. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργούμε μόνο για να συντηρούμε τις θέσεις εργασίας, να στοιβάζουμε τιμολόγια και λογαριασμούς. Να συσσωρεύουμε χρέη και να βλέπουμε τις θυσίες και τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής να εξανεμίζονται. Οι φωνές μας δεν ακούγονται, δεν ευαισθητοποιούν τους κυβερνώντες. Η Εστίαση βρίσκεται πολλά χρόνια στην εντατική και αργοπεθαίνει. Απαιτεί διάσωση. Ο εμπαιγμός δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν βάζουμε πλάτη άλλο, καταντήσαμε από νοικοκυραίοι, επαίτες. Οι οικογένειές μας στηρίζονται σε μας. Έχουμε δικαίωμα στην επιχειρηματικότητα. Το ποτήρι ξεχείλισε, η οργή και η αγανάκτηση δεν μπορεί να κρυφτεί πλέον. Αδυνατούμε να συνεχίσουμε. Τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Η κοινωνία δε θα απολαμβάνει πια τις υπηρεσίες μας.

Σας παραδίδουμε, λοιπόν, με πόνο τα κλειδιά των επιχειρήσεών μας. Ξεκλειδώστε τη φυλακή μας. Επιχειρήστε εσείς, αφού θεωρείτε ότι αυτό είναι εφικτό. Εμείς πνιγήκαμε στον ωκεανό της αδιαφορίας, της εγκατάλειψης, των υποχρεώσεων, των δανείων, των οφειλών, της φτωχοποίησης. Πάρτε τα κλειδιά κι ανοίξτε το οξυγόνο. Θέλουμε να ζήσουμε».

Της Βίκυς Βετουλάκη