Δασικοί χάρτες: Παράταση 6 μηνών στην υποβολή αντιρρήσεων και 50% μείωση του τέλους

Δασικοί χάρτες: Παράταση 6 μηνών στην υποβολή  αντιρρήσεων  και 50% μείωση του τέλους

Οριζόντια παράταση έξι μηνών στη διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, o υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης και οι υφυπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς και Γιώργος Αμυράς, ενώ εξέτασαν τα ζητήματα που έχουν προκύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών. 

Παράταση
Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν άμεσα για την επίλυση των προβλημάτων που κληρονομήθηκαν από το νόμο 4389/2016 της προηγούμενης κυβέρνησης, οι διατάξεις του οποίου έχουν καταπέσει με αποφάσεις του ΣτΕ, σε ό,τι αφορά τόσο τις οικιστικές πυκνώσεις όσο και τις εκχερσωμένες εκτάσεις.

Για το λόγο αυτόν η κυβέρνηση ψήφισε το Μάιο του 2020 το νόμο 4685/2020, ενώ το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα καταθέσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση και θα προχωρήσει σε οριζόντιες παρεμβάσεις για την επίλυση των σφαλμάτων που έχουν προκύψει στο είδος χαρακτηρισμού της γης.

Μεταξύ αυτών είναι η οριζόντια παράταση έξι μηνών για την υποβολή αντιρρήσεων από τους πολίτες επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών και η μείωση του τέλους άσκησης αντιρρήσεων κατά 50%.

Η παράταση δίνεται λαμβάνοντας υπόψη, αφενός ,τις ειδικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας και, αφετέρου, την ανάγκη να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για εσωτερικές και οριζόντιες διορθώσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του θεματικού περιεχομένου των δασικών χαρτών, χωρίς ταλαιπωρία και κόστος για τους πολίτες.
Β.Β.