Διήμερες εκδηλώσεις για τη Μάχη της Καλαμάτας

Διήμερες εκδηλώσεις για τη Μάχη της Καλαμάτας

80 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη Μάχη της Καλαμάτας (28/29 Απριλίου 1941). Πρόκειται για ένα σπουδαίο ιστορικό γεγονός, καθώς ήταν η τελευταία μάχη στην ηπειρωτική Ελλάδα που έδωσαν οι Συμμαχικές δυνάμεις, αποτελούμενες από Βρετανούς, Νεοζηλανδούς, Αυστραλούς και Έλληνες (από την Ελλάδα και την Κύπρο), Σέρβους και Εβραίους, κατά των γερμανικών δυνάμεων που προήλαυναν ορμητικά.

Σε επικοινωνία του Δήμου με την Αδελφότητα των Απομάχων, η καθιερωμένη εκδήλωση, που το 2020 λόγω της πανδημίας δεν πραγματοποιήθηκε, φέτος θα διεξαχθεί σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα και χωρίς τη φυσική παρουσία εκπροσώπων τους. Λόγω δε των μέτρων για την πανδημία, περιορισμένη θα είναι και η συμμετοχή εκπροσώπων Αρχών.

Οι φετινές εκδηλώσεις θα είναι διήμερες, προκειμένου να υπάρξει διαδικτυακή συμμετοχή όσων λόγω απόστασης και πανδημίας δεν μπορούν να παρευρεθούν στην Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Καλαμάτας έχει προγραμματίσει για την Πέμπτη 13 Μαΐου και ώρα 20.00 διαδικτυακή εκδήλωση, με ομιλητή το δρα Μάριο Αθανασόπουλο, μέλος ΕΔΙΠ Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, και θέμα «Ιστορικά Στοιχεία και Ντοκουμέντα από τη Μάχη της Καλαμάτας».

Την επομένη, Παρασκευή 14 Μαΐου και ώρα 11.00, θα πραγματοποιηθεί τελετή στο μνημείο που βρίσκεται στο νότιο άκρο του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων.