Η πειρατεία στην εποχή του κορωνοϊού

Η πειρατεία στην εποχή του κορωνοϊού

Μετά τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, κυρίως, όταν η κυβέρνηση την «άκουσε» για τα καλά, τόσο από τα social media όσο και από τις κρυφές δημοσκοπήσεις-γιατί αυτές λένε την αλήθεια-, τα αστυνομικά μέτρα όχι μόνο χαλάρωσαν, αλλά είναι ανύπαρκτα. Και για να μην αοριστολογούμε, ας έρθουμε εδώ στην πόλη μας, την Καλαμάτα, όπου καθημερινά γινόμαστε αυτόπτες μάρτυρες της προαναφερθείσας χαλάρωσης.

Όποιος περιδιαβεί, λοιπόν, το κέντρο της πόλης, όταν αρχίσει να σουρουπώνει, θα διαπιστώσει πως κάποια στέκια θυμίζουν καλοκαιρινά μπαράκια στο τσακίρ κέφι.

Για να μην παρεξηγηθούμε, δεν έχω θέμα με τη νεολαία που ψάχνει τη χαμένη της ζωή παραπάνω από ένα χρόνο, αλλά με μαγαζάτορες που βρήκαν την ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν με την ανοχή της Αστυνομίας, σύμφωνα με τις κυβερνητικές οδηγίες.

Έχοντας, μάλιστα, προσωπική εμπειρία, γιατί έχω περάσει για του λόγου το αληθές από τα παραπάνω στέκια και έχω δει να εμφανίζεται η Αστυνομία, να εξαφανίζονται οι παρέες και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις να επανεμφανίζονται με την αποχώρησή της.

Πλην της «παρανομίας», οι εν λόγω μαγαζάτορες αισχροκερδούν και σε βάρος των συναδέλφων τους που τηρούν τη νομιμότητα, παρά την οικονομική καταστροφή που έχουν υποστεί, δημιουργώντας έτσι έναν τεραστίων διαστάσεων αθέμιτο ανταγωνισμό.

Πέραν τούτου, σύμφωνα με μαρτυρίες, και κορωνοπάρτι γίνονται στην πόλη. Όχι από εκείνα που μαζεύεται η νεολαία για να ξεχαρμανιάσει και να ζήσει τις στιγμές, αλλά οργανωμένα στο βωμό του κέρδους από επιχειρηματία. Εικόνες που θυμίζουν κάτι από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης, όταν ανθούσε το παράνομο εμπόριο.

Δε θα μπω στα της πανδημίας ή όπως θέλετε αποκαλέστε την, γιατί η κατάσταση με τους αρνητές ή όχι του ιού, τη μετάδοσή του και τα εμβόλια έχει χωρίσει την Ελλάδα και την υφήλιο στα δύο, κάνοντας την κατάσταση κανονικό τρελοκομείο.

Θα μείνω στην ευκαιρία που δίνει η κατάσταση που ζούμε σε τυπικά νόμιμους, οι οποίοι όμως μπροστά στο κέρδος πουλάνε και την ίδια τους τη μάνα, για να χρησιμοποιήσω τη λαϊκή ρήση. Όλους αυτούς τους πονηρούς η επόμενη μέρα θα τους βρει οικονομικά πιο δυνατούς και θα μπουν στην αφετηρία εκκίνησης της εστίασης πιο δυνατοί και από πλεονεκτική θέση, αφού, όπως προείπα, η Αστυνομία με κυβερνητική εντολή για ψηφοθηρικούς λόγους δεν κάνει σωστά τη δουλειά της.

Του Δημήτρη Γιατράκου