Επέκταση ωραρίου και μουσική ζητούν τα καταστήματα εστίασης

Επέκταση ωραρίου και μουσική  ζητούν τα καταστήματα εστίασης

Την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας και τη χρήση μουσικής ζητούν οι καταστηματάρχες εστίασης μέσω της Ομοσπονδίας τους, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι τα μηνύματα από τις πρώτες ημέρες επαναλειτουργίας της εστίασης είναι ενθαρρυντικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, «ανέβασαν ρολά» δύο στις τρεις επιχειρήσεις με την πληρότητα να κυμαίνεται στα αστικά κέντρα και στην περιφέρεια από 60%-90%, ενώ σε παραθαλάσσιες περιοχές φτάνει και το 100%.

Ενθαρρυντικά στοιχεία

«Η αγορά ξεκίνησε με πολύ καλούς ρυθμούς και ιδιαίτερα μεγάλη πληρότητα στις παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας, καθώς ο καλός καιρός, οι αργίες, αλλά και οι διαδημοτικές μετακινήσεις επέτρεψαν στους καταναλωτές να επισκεφθούν καφέ και εστιατόρια», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Καββαθάς. 

«Ωστόσο, αρκετοί ήταν και επιχειρηματίες που επέλεξαν να καθυστερήσουν το άνοιγμα των μαγαζιών τους, κι αυτό λόγω αδυναμίας εφοδιασμού με πρώτες ύλες και έλλειψης ρευστότητας, ενώ θεωρώ ότι ένα μεγάλο ποσοστό της τάξεως του 20% δε θα ανοίξει λόγω της έλλειψης εξωτερικών χώρων για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων», επισήμανε.

Ωράριο και μουσική

Ωστόσο, οι καταστηματάρχες εστίασης κρίνουν ότι ακόμα παραμένουν σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις τους και χρήζουν άμεσης επίλυσης όπως:

-Το θέμα του ωραρίου λειτουργίας των επιχειρήσεων το οποίο θα πρέπει να επεκταθεί

-Η άρση της απαγόρευσης της μουσικής, αφού για ένα κομμάτι των επιχειρήσεων του κλάδου δημιουργεί προβλήματα στη βιωσιμότητά τους, καθώς αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό τους

-Ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία σε εξωτερικούς χώρους των επιχειρήσεων και χρειάζονται διευκρινίσεις από το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης.

Μάλιστα, με επιστολή της Ομοσπονδίας προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη και το γεν. γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, ζητείται διευκρινιστική εγκύκλιος αναφορικά με τους εξωτερικούς χώρους λειτουργίας, καθώς υπήρξαν καταγγελίες επιχειρηματιών για προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων.

Της Βίκυς Βετουλάκη