Έβαλαν “λουκέτο” στο δημόσιο ΚΤΕΟ Μεσσήνης

Έβαλαν “λουκέτο” στο δημόσιο ΚΤΕΟ Μεσσήνης

Στη συγκρότηση πίνακα ελεγκτών των ιδιωτικών ΚΤΕΟ προέβη η Περιφέρεια Πελοποννήσου με σχετική απόφαση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. Ο πίνακας απαρτίζεται από τους πιστοποιημένους ελεγκτές ΚΤΕΟ Γιώργο Παπαδόπουλο (ΤΕ Μηχανικών), Αθανασία Οικονομοπούλου (ΤΕ Μηχανικών), Πέτρο Ηλιόπουλο (ΤΕ Μηχανικών) και Αριστομένη Σταυρόπουλο (ΔΕ Μηχανικών).

Οι επιτροπές, τονίζεται στην απόφαση, έχουν αρμοδιότητα ελέγχου σε όλα τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Εξάλλου, με άλλη απόφαση παύει η λειτουργία του δημοσίου ΚΤΕΟ Μεσσήνης “μόνο κατά το τεχνικό του μέρος που αφορά στον οδικό τεχνικό έλεγχο των οχημάτων, επιτρέποντας μόνο τη λειτουργία της γραμματειακής του υποστήριξης”.

Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της εν λόγω απόφασης, “το δημόσιο ΚΤΕΟ Μεσσήνης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας υπολειτουργεί λόγω μη επαρκούς επανδρωμένου και πιστοποιημένου προσωπικού και της μειωμένης προσέλευσης κοινού».

Όμως, σύμφωνα και με καταγγελίες που έγιναν πρόσφατα, στο ΚΤΕΟ υπήρχε προσωπικό και τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή το απέσπασαν σε άλλα τμήματα της Διεύθυνσης Μεταφορών.

Επιπλέον με απόφαση της Περιφερειακής Αρχής το ΚΤΕΟ λειτουργούσε μόνο κάθε Τετάρτη, απόφαση που ουσιαστικά απέτρεπε τους πολίτες από το να το επιλέξουν για τον τεχνικό έλεγχο του οχήματός τους.

Το κλείσιμο του ΚΤΕΟ ήταν μια επιλογή που είχε προαναγγελθεί με διάφορες αποφάσεις εις βάρος της εύρυθμης συνέχισης της λειτουργίας του.

Επίσης, έχει σημειωθεί ότι το επιχείρημα για τη μετακίνηση προσωπικού από το Δημόσιο ΚΤΕΟ στο Τεχνικό Τμήμα της Διεύθυνσης Μεταφορών, προκειμένου να προωθηθεί η εξυπηρέτηση των πολιτών, δε βασίζεται στην πραγματικότητα, γιατί στο συγκεκριμένο Τμήμα δεν είναι μεγάλος ο αριθμός των υποθέσεων που βρίσκονται για καιρό σε εκκρεμότητα.

Επιπλέον, η λειτουργία του δημόσιου ΚΤΕΟ είναι αναγκαία γιατί διενεργεί ελέγχους που δεν μπορούν να κάνουν τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ και κανένα άλλο ΚΤΕΟ στην Πελοπόννησο εκτός της Πάτρας.

Τέλος, η λειτουργία του δημόσιου ΚΤΕΟ εγγυάται τη διατήρηση των τιμολογίων των ιδιωτικών ΚΤΕΟ σε λογικά επίπεδα, σημειώνοντας ότι την περίοδο που το δημόσιο ΚΤΕΟ είχε κλείσει για περίπου δύο χρόνια, προκειμένου να πιστοποιηθεί, τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ αύξησαν σε υψηλό ποσοστό τα τιμολόγιά τους.
Α.Π.