Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο: Τρία διαφορετικά έργα, τρεις διαφορετικές θεατρικές ματιές

Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο: Τρία διαφορετικά έργα,  τρεις διαφορετικές θεατρικές ματιές

Τρία έργα ετοιμάζει αυτήν την περίοδο το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο.

Ειδικότερα, η Κεντρική Σκηνή θα ανεβάσει για το καλοκαίρι μια πολύ ευχάριστη κωμωδία, το έργο «Οι κυρίες της αυλής μας», σε διασκευή και σκηνοθεσία Περικλή Αλμπάνη και με πρωτότυπη μουσική και τραγούδια των Λεωνίδα Βέλλη και Ηλία Παναγιωτόπουλου.

Όσο για τη Μικρή Σκηνή, εργάζεται με ζήλο πάνω σε ένα εξαιρετικό κείμενο της Ελληνικής Λογοτεχνίας, τη «Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία Βενετσάνου Μπαλόπουλου. Πρόκειται για ένα έργο που θα αφήσει το στίγμα του στα θεατρικά πράγματα του τόπου.

Η Παιδική Σκηνή, τέλος, προετοιμάζεται για να προσφέρει στους μικρούς, και όχι μόνο, φίλους το βραβευμένο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό θεατρικό έργο του Παύλου Κλάδη «Φτου Ξελευθερία» (με αρχικό τίτλο «Η μάχη των Μελισσών»), που αναφέρεται στην περίοδο της Επανάστασης του 1821. Η παραγωγή αποτελεί την ειδικότερη προσφορά του ΜΕΘ στους εορτασμούς της Πατρίδας για τα 200 χρόνια από το μεγάλο γεγονός. Η σκηνοθεσία της παράστασης θα γίνει από τη Βίνα Μάλαμα, στην πρώτη της επίσημη παρουσία με την ιδιότητα αυτή.

«Όλοι εμείς», όπως σημειώνεται σχετικά, «που αποτελούμε την οικογένεια του ΜΕΘ, θεωρούμε χρέος μας να είμαστε εδώ, παρόντες και δημιουργικοί, σε αυτήν τη δύσκολη και για τον πολιτισμό περίοδο, προσφέροντας σε όλες και όλους εσάς που μας τιμάτε με την αγάπη και την παρουσία σας στις παραστάσεις μας, τρία διαφορετικά έργα, τρεις διαφορετικές θεατρικές ματιές, τρεις διαφορετικές σκηνοθετικές προσεγγίσεις, συνεχίζοντας να δίνουμε ευκαιρίες και στους νέους ανθρώπους και τους ντόπιους δημιουργούς.

Στο πλαίσιο αυτό περιμένουμε κι εσάς που θέλετε να εκφραστείτε μέσα από το θέατρο, να πορευτούμε μαζί σε αυτόν τον υπέροχο δρόμο του πολιτισμού».