Οριστικά στις 2-11 Οκτωβρίου το Run Messinia

Οριστικά στις 2-11 Οκτωβρίου το Run Messinia

Τρέχουμε για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Στις 2 Οκτωβρίου από τη Μάνη θα ξεκινήσει τελικά το Run Messinia και θα τερματίσει στην Πύλο στις 11 του μήνα. Το δε κλείσιμο της εκδήλωσης θα γίνει στην ιστορική πόλη της Πύλου και θα συνοδευτεί από ποικίλες δράσεις.

Όπως αναφέρεται σχετικά: «Οποιοσδήποτε Έλληνας διαβάσει και μάθει με λεπτομέρειες την ιστορία της Ελλάδος, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, θα αισθανθεί πέρα από υπερηφάνεια και λατρεία για κάθε γωνιά της μαγευτικής χερσονήσου, της μεγαλύτερης στη χώρα, αυτή της Πελοποννήσου.

Ταυτόχρονα, θα θελήσει να επισκεφθεί, μεταξύ άλλων, τη Νέδουσα και την Πολιανή, το Διαβολίτσι και του Κατσαρού, τη Στούπα και την Καρδαμύλη, το Ραμοβούνι και τη Μάνη, τον Άγιο Νικήτα Σελλά και την Τριπύλα, το Μανιάκι και το Λουτρό, τα Ζερμπίσια και τον Άγιο Ανδρέα, το Δυρράχιο και το Νεοχώρι, το Άνω Ψάρι και τη Σχινόλακκα, για να καταλήξει εκεί που όλα πήραν σάρκα και οστά για την Ελληνική Επανάσταση, στον Όρμο του Ναυαρίνου, στον Όρμο της Ελευθερίας για εμάς τους Έλληνες.

Δε θα μπορούσαμε, λοιπόν, παρά τις όποιες αντικειμενικές αντιξοότητες (πανδημία, κλειστά ξενοδοχεία, εστιατόρια) να μην πραγματοποιήσουμε αυτή την ιστορική δρομική διαδρομή μέσα από όλους αυτούς του δοξασμένους τόπους. Τόπους που πρέπει να μάθει ο κόσμος, μνημεία που πρέπει να επισκεφθούν όλοι. Δεν το οφείλουμε μόνο στους 8 Δήμους της Πελοποννήσου που στάθηκαν αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια από την πρώτη στιγμή με ό,τι μέσα διέθεταν, μα κυρίως με γνήσια ελληνική ψυχή, ούτε μόνο στους Έλληνες δρομείς υπέρ-αποστάσεων που άλλαξαν το πρόγραμμα προπονήσεών τους, προκειμένου να ανταποκριθούν στις δύσκολες διαδρομές. Το οφείλουμε στη χώρα μας. Στη χώρα που στάθηκε όρθια από την αρχαιότητα έως σήμερα, στη χώρα που δεν έσκυψε κεφάλι, γονάτισε για λίγο, αλλά σηκώθηκε πριν 200 χρόνια και στάθηκε πάλι στα πόδια της».

Η πολύτιμη στήριξη των Δήμων
Οι συνεργαζόμενοι Δήμοι που υποστηρίζουν το Run Messinia και συμβάλλουν στην ομαλότερη τέλεση της διοργάνωσης είναι κατά αλφαβητική σειρά οι: Ανατολικής Μάνης, Δυτικής Μάνης, Καλαμάτας, Μεγαλόπολης, Μεσσήνης, Οιχαλίας, Πύλου-Νέστορος, Τριφυλίας.

Official Water της διοργάνωσης είναι το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος.

Το Run Messinia θα αποτελέσει παρακαταθήκη για το μέλλον του τόπου, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει να αναδεικνύει και να προβάλει μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του, τα ιστορικά μέρη, τις μάχες και όλα τα μνημεία που βρίσκονται στους τρεις νομούς και από τα οποία θα περάσουν οι δρομείς του.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Το δύσκολο έργο σχεδιασμού και υλοποίησης της διοργάνωσης έχει αναλάβει μέσω του Sports Production η πολυβραβευμένη ActiveMedia Group.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τις διαδρομές και τις λεπτομέρειες του Run Messinia θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.