2o Showcase Festival 2021: Πρόκληση και καινοτομία στην Καλαμάτα

2o Showcase Festival 2021: Πρόκληση και καινοτομία στην Καλαμάτα

Πρόκληση και καινοτομία στην πόλη της Καλαμάτας προσέφερε για άλλη μία χρονιά το 2o Showcase Festival 2021 που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο λιμάνι, με όλα τα μέτρα προστασίας, σε μία δύσκολη περίοδο, και σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία!

«Με συγκίνησε ιδιαίτερα η χαρά και ο ενθουσιασμός των παιδιών και νέων καλλιτεχνών που ήταν ζωγραφισμένα στο πρόσωπό τους! Πολλοί από αυτούς παρουσίασαν για πρώτη φορά επί σκηνής την καλλιτεχνική τους δημιουργία, πράγμα που θα παραμείνει χαραγμένο στη μνήμη τους! Πιστεύω πως η ομαδική δουλειά συλλόγων, φορέων, καλλιτεχνών και εκπαιδευτών τους δεν πρέπει να μένει κλειστή στους τοίχους των καλλιτεχνικών εκπαιδευτηρίων. Είναι πασιφανές πως όταν οι “εν δυνάμει καλλιτέχνες” καλούνται να αναδείξουν το έργο τους δημόσια, σε μια άρτια οργανωμένη καλλιτεχνική παραγωγή, τότε καταλαβαίνουν πως μπορούν να φτάσουν στο ζενίθ της δημιουργίας τους και να ερμηνεύσουν με τον καλύτερο τρόπο επάνω στη σκηνή την παραστατική τους τέχνη.

Υπό αυτή την έννοια το Showcase Festival – Ανάδειξης Δημιουργίας & Προβολής Ταλέντου είναι το πεδίο της δημιουργικής διάδρασης ανάμεσα σε νέους ανθρώπους καλλιτέχνες, που τους ‘’ανοίγει δρόμους’’, τους ωθεί να ξεπεράσουν τον εαυτό τους!» δήλωσε σχετικά η πρόεδρος του Συλλόγου, Νίνα Δράκου – Χρυσού.

Ταυτόχρονα, η συνεύρεση και συνύπαρξη των φορέων και καλλιτεχνών, κυρίως από τη Μεσσηνία, αλλά και από άλλες πόλεις της Περιφέρειας (Σπάρτη, Άργος, Τρίπολη), καθώς και ορισμένων επαγγελματιών από Αθήνα, έπειτα από τόσο μεγάλο διάστημα εγκλεισμού και αποξένωσης, δημιούργησε το θετικότερο κλίμα επανασύνδεσής τους και τις κατάλληλες προϋποθέσεις μελλοντικών συνεργειών.

«Με συγκίνησαν», σχολίασε ακόμη η κα Δράκου-Χρυσού, «τα θετικά σχόλια και οι θερμές κριτικές των δημοτών και επισκεπτών της πόλης μας (θεατών & ακροατών) για την ποιότητα της παραγωγής και την προσφορά θεάματος τέχνης και σύγχρονου πολιτισμού, που τόσο πολύ είχαν ανάγκη. 

Η συλλογική αυτή δράση θεωρώ πως έδωσε πνοή στην πόλη μας και ξαναζωντάνεψε για λίγο τις ψυχές μας. Τα επιδραστικά αποτελέσματα της συμμετοχής και προσφοράς στην τέχνη του showcase festival είναι πολλαπλά, καθώς, εκτός από την ανάδειξη των καλλιτεχνών του τόπου μας και το υπερθέαμα στο κοινό, δόθηκε παράλληλα μία τονωτική ένεση και στις επιχειρήσεις της πόλης μας (διαμονής – μεταφοράς- εστίασης), ανοίγοντας το δρόμο να υποδεχτούμε με χαρά το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού στην πόλη μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης και ιδιαίτερα το νέο δήμαρχο της πόλης μας, Θανάση Βασιλόπουλο, και όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους και παρακολούθησαν μέχρι τέλος το μουσικοχορευτικό μας φεστιβάλ».

3ος Διεθνής Διαγωνισμός Χορού -Kalamata Dance Cup
Μετά την επιτυχία του καλοκαιρινού τοπικού φεστιβάλ ‘Showcase Festival’, ακολουθεί το καθιερωμένο διεθνές φθινοπωρινό φεστιβάλ του Πολιτιστικού Συλλόγου μας Dance Challenge, ο 3ος Διεθνής Διαγωνισμός χορού -Kalamata Dance Cup, που συγκεντρώνει κάθε Νοέμβριο εκατοντάδες αθλητές – χορευτές στην πόλη μας από όλα τα μέρη του κόσμου.