Χαρδαλιάς: Μόνο με καθήμενους θα λειτουργούν οι χώροι διασκέδασης από την Πέμπτη

Χαρδαλιάς: Μόνο με καθήμενους θα λειτουργούν οι χώροι διασκέδασης από την Πέμπτη

Μόνο με καθήμενους και με βάση τα όρια που ισχύουν θα λειτουργούν από την Πέμπτη 8 Ιουλίου οι χώροι διασκέδασης, εστίαση, μπαρ, καφέ, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή έκτακτη ενημέρωση.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, η απόφαση αυτή ελήφθη με στόχο να περιοριστεί η μεταδοτικότητα του κορονοϊού στις νεότερες ηλικίες, όπου καταγράφονται και τα περισσότερα κρούσματα τα τελευταία 24ωρα και για να περάσουμε όλοι ένα καλύτερο καλοκαίρι.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ξεκαθάρισε ότι οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί και οι κυρώσεις για τους παραβάτες αυστηρές. Ειδικότερα, στην πρώτη παράβαση θα επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης από την επομένη της παράβασης και για επτά ημέρες.

Στην δεύτερη παράβαση, το πρόστιμο ανεβαίνει στα 10.000 ευρώ, ενώ η επιχείρηση σφραγίζεται επίσης από την επόμενη και για επτά ημέρες, ενώ στην περίπτωση που υπάρξει τρίτη παράβαση της ίδιας επιχείρησης αφαιρείται η άδεια λειτουργίας.

capital.gr