Η πρωτοβουλία «Nescafé – Με Σεβασμό για το Μέλλον» αναλαμβάνει δράση και στην Καλαμάτα

Η πρωτοβουλία «Nescafé – Με Σεβασμό για το Μέλλον» αναλαμβάνει δράση και στην Καλαμάτα

O καφές Nescafé εγκαινιάζει μια νέα πρωτοβουλία υπό τον τίτλο «Με Σεβασμό για το Μέλλον» με πρώτο πυλώνα δράσης το περιβάλλον και την ανάπτυξη δράσεων για την αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης 

Με στόχο ένα υγιές, ζωντανό και βιώσιμο περιβάλλον για όλους, η πρωτοβουλία «Με Σεβασμό για το Μέλλον» είναι ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα που στην έναρξή του εστιάζει στη μείωση της ρύπανσης από τα πλαστικά μιας χρήσης μέσω της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης του κοινού, στην απομάκρυνση και στην ορθή διαχείριση θαλάσσιων απορριμμάτων, καθώς και στην ενίσχυση εναλλακτικών επιλογών, φιλικών προς το περιβάλλον. Η πρωτοβουλία υλοποιείται σε συνεργασία με ελληνικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις που καινοτομούν στον τομέα τους, μεταξύ των οποίων και η AEGEAN REBREATH που αναπτύσσει δράσεις πρόληψης ώστε τα πλαστικά απορρίμματα να μην καταλήγουν στη θάλασσα. Η Aegean Rebreath ιδρύθηκε το 2017, αποτελούμενη από ενεργούς πολίτες και ειδικούς στην υλοποίηση προγραμμάτων με περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο.

A person walking on a dirt path near a body of waterDescription automatically generated with low confidence

Ο καφές Nescafé και η Aegean Rebreath αναλαμβάνουν δράση στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας. Από κοινού προχώρησαν σε διεξαγωγή έρευνας σε επαγγελματίες και καταναλωτές της καφεστίασης σχετικά με τη διαχείριση των πλαστικών μιας χρήσης στην Καλαμάτα, της οποίας τα συμπεράσματα  θα κατατεθούν σε αρμόδιους φορείς για περαιτέρω αξιοποίηση. Επιπλέον, το Μάιο έγινε εγκατάσταση ενός ειδικού διχτυού/ φίλτρου στις εκβολές του ποταμού Νέδοντα στην Καλαμάτα, για τη συγκράτηση φερτών υλικών και απορριμμάτων, ώστε να μην καταλήγουν στη θάλασσα. 

A picture containing outdoorDescription automatically generated

Σύντομα αναμένεται να τοποθετηθούν πινακίδες ευαισθητοποίησης σε επιλεγμένα σημεία, σχετικά με τα πλαστικά μιας χρήσης, ενώ στην παραλία της Βοϊδοκοιλιάς ήδη έχει υλοποιηθεί περίφραξη αμμοθινικών συστημάτων, βοτανική σήμανση και χάραξη μονοπατιών. 

A bottle of waterDescription automatically generated with low confidence

Ο Γιώργος Σαρελάκος, Πρόεδρος της Aegean Rebreath χαρακτηριστικά αναφέρει: «Η Aegean Rebreath, μέσω των δράσεών της, φιλοδοξεί να εισάγει μια νέα κουλτούρα σχετικά με τη μείωση της κατανάλωσης των πλαστικών μιας χρήσης αλλά και την ανακύκλωση ή επαναξιοποίηση των θαλάσσιων απορριμμάτων στο πλαίσιο των αρχών της κυκλικής οικονομίας. Στόχος μας είναι να γίνει ευρέως αντιληπτή η σημασία που έχει η προστασία των θαλασσών μας για τα οικοσυστήματα, την οικονομία και την κοινωνία μας. Το πρόγραμμα που υλοποιούμε στη Μεσσηνία με την υποστήριξη του καφέ Nescafé  έχει ως στόχο να αποτελέσει πιλότο και για την υπόλοιπη Ελλάδα, αποδεικνύοντας πως η ρύπανση των θαλασσών ξεκινάει πρωτίστως από τη στεριά και τις συνήθειες μας».  

O Χρήστος ΑλεβίζοςBusiness Executive Officer CoffeesNestlé, αναφερόμενος στη νέα πρωτοβουλία του καφέ Nescafé επισημαίνει: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το πρόγραμμα «Με Σεβασμό για το Μέλλον», του καφέ Nescafé. Το όραμά μας είναι να είμαστε οδηγός, κι ένα ζωντανό παράδειγμα, στην κατηγορία του καφέ αλλά και πέρα από αυτή, για έναν κόσμο με λιγότερο πλαστικό. Αναγνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια μακρά πορεία που απαιτεί δέσμευση, συνεχή προσπάθεια και συνεργασία. Γι’ αυτό και ξεκινάμε ενώνοντας τις δυνάμεις μας με τρεις εξαιρετικές ομάδες, με τις οποίες μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα. Θέλουμε να ενισχύσουμε την τεχνογνωσία και την εξειδίκευση των συνεργατών μας και να επεκτείνουμε το πεδίο εφαρμογής της δράσης τους, κάνοντας ουσιαστική διαφορά».  

Το πρόγραμμα έρχεται να μας θυμίσει πως η πλαστική ρύπανση των θαλασσών ξεκινά πρωτίστως από τη στεριά και τις καθημερινές μας συνήθειες. Ο καφές  Nescafé, όντας παρών σε κάθε σημαντική στιγμή, σε κάθε συναρπαστική συζήτηση και σε κάθε νέα ημέρα που ανατέλλει, μας προτρέπει να γίνουμε αρωγοί στην προσπάθεια «Nescafé – Με Σεβασμό για το Μέλλον», γιατί αξίζει να προσπαθούμε για ένα μέλλον με λιγότερο πλαστικό μιας χρήσης.