«Φόρος τιμής στο ’21 με τον Μανώλη Μητσιά» στα Φιλιατρά

«Φόρος τιμής στο ’21 με τον Μανώλη Μητσιά» στα Φιλιατρά

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, η «Επιτροπή Ελλάδα, Τριφυλία 1821 -2021», διοργανώνει μουσική εκδήλωση με τον Μανώλη Μητσιά την Κυριακή 22 Αυγούστου. Σε δελτίο Τύπου της Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ. αναγράφεται σχετικά: «Η μουσική συναντά την ποίηση στο Πάρκο της Παναγίας της Βλαχέρνας στα Φιλιατρά, σε μια συναυλία «Φόρο Τιμής στο ’21».

Θα παρουσιαστεί μελοποιημένη ποίηση Φιλιατρινών ποιητών από τον Θανάση Ζέρβα, συνθέτη, σαξοφωνίστα, Καθηγητή στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης και Κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών & Τεχνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ο Φιλιατρινός Θανάσης Ζέρβας εργάστηκε αφιλοκερδώς για την προετοιμασία, παραγωγή και παράσταση της μουσικής συναυλίας. Ο Δήμος Τριφυλίας είναι υπερήφανος για την παρουσία και προσφορά του καταξιωμένου συνθέτη, σαξοφωνίστα και μαέστρου στη γενέτειρά του, την οποία τιμά πάντα με ιδιαίτερες μουσικές παραστάσεις.

Τραγούδι: Μανώλης Μητσιάς. Πιάνο και συνθεσάιζερ Αχιλλέας και Νικόλας Γουάστωρ, μαντολίνο και μπουζούκι Ηρακλής Ζάκας. Ειδική συμμετοχή, οι ταλαντούχες συμπατριώτισσες Ξανθή και Στέλλα Παναγιωτοπούλου στο πιάνο και στο τραγούδι. Ποιητές: Αντώνης Γιαννόπουλος, Κώστας Καπελούζος, Κώστας Κόλλιας – Ερανιώτης, Βασίλης Παπαδόπουλος, Χρήστος Πλακονούρης, Καίτη Σάμπαλη, Γρηγόρης Χαλιακόπουλος. Θα ακουστεί επίσης ένα τραγούδι του Νίκου Καλογερόπουλου.

Η παρουσία όλων των Τριφύλιων θα τιμήσει τους ήρωες και αγωνιστές της Εθνικής Παλιγγενεσίας, τους διοργανωτές και συντελεστές της μουσικής συναυλίας. Η βραδιά υπό το φως της πανσελήνου θα είναι μαγική. Ώρα έναρξης 9.00 μ.μ. Είσοδος Ελεύθερη. Διοργανωτές: Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Τριφυλίας (Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ.), Αδελφότητα Φιλιατρινών Αττικής «Η ΕΡΑΝΗ». Αν προσέλθετε νωρίτερα θα έχετε το χρόνο να επισκεφθείτε την έκθεση των σημαντικότερων ιστορικών γεγονότων της Επανάστασης, από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας το 1814 μέχρι την υπογραφή του πρωτοκόλλου για την οριστικοποίηση των συνόρων του Ελληνικού Κράτους τον Αύγουστο του 1832 σε εικόνες και κείμενα, στο ανατολικό μέρος του πάρκου, με την επιμέλεια της Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ. και του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών. Οι επισκέπτες και ακροατές της συναυλίας θα γνωρίσουν επίσης τα ιστορικά γεγονότα και τη συμβολή της Τριφυλίας στην Επανάσταση σε έντυπο που θα διανέμεται στην είσοδο. Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία covid-19».

Tου Ηλία Γιαννόπουλου