Κλείνει διαμαρτυρόμενη η εστίαση της Καλαμάτας

Κλείνει διαμαρτυρόμενη η εστίαση της Καλαμάτας

Πανελλαδικές κινητοποιήσεις με κλείσιμο των καταστημάτων τους στις 16 Νοεμβρίου αποφάσισαν οι Σύλλογοι Εστίασης, μετά τη χθεσινή ολοκλήρωση του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Συλλόγων Εστίασης στην Τρίπολη.

Παράλληλα, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας, Νίκος Μαλαπέτσας, αποφασίσθηκαν κι άλλες δράσεις, προκειμένου να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους στα νέα μέτρα και να αναδείξουν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.

Κλείνουν την άλλη εβδομάδα
Μετά το πέρας των εργασιών χθες ο κ. Μαλαπέτσας επισήμανε ότι το συνέδριο ανέδειξε ότι υπάρχει συσπείρωση στον κλάδο, ενώ δόθηκε και ψήφος εμπιστοσύνης στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας για να μην υπάρχει καμία υπόνοια ότι δεν υπάρχει ενότητα.

Αποφασίσθηκε δε στις 16 του μήνα να γίνουν πανελλαδικές κινητοποιήσεις με κλείσιμο όλων των καταστημάτων εστίασης.

Παράλληλα αποφασίσθηκε και ένα πακέτο άλλων δράσεων, όπως η παρουσία των προέδρων των Συλλόγων στον πρωθυπουργό, στον οποίο συμβολικά θα παραδοθούν οι στολές εργαζομένων, όπως μαγείρων, μπάρμαν, σερβιτόρων κ.λπ.

Τέλος, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάσθηκε έρευνα της ALCO με πολύ σημαντικά ευρήματα και ουσιαστικότερο την έντονη δυσαρέσκεια της εστίασης προς την κυβέρνηση για το χειρισμό της όλης κατάστασης.

Λύσεις για τα νέα μέτρα
Στην εύρεση λύσεων για τα νέα μέτρα της πανδημίας και την αύξηση της επισκεψιμότητας επικεντρώθηκε στις προτάσεις του στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συλλόγων Εστίασης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Γιάννης Τρουπής.

Σχετικά με την εφαρμογή των νέων μέτρων σε όλους τους κλάδους και ιδιαίτερα της εστίασης, ο κ. Τρουπής τόνισε πως τα μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, παρόλο που η εφαρμογή τους δεν είναι λειτουργική. «Αισθάνομαι ασφαλής γιατί μπροστά μου έχω ένα κοινό που μου θυμίζει σώματα ασφαλείας, διότι πήρατε τη θέση τους. Πέρα από το να παρέχετε την ποιότητα και την τέχνη των εδεσμάτων, πρέπει και να ελέγχετε» ανέφερε με καυστικό τρόπο, δίνοντας παράλληλα και τη λύση στο θέμα: «Ίσως είναι η ευκαιρία να καταπολεμήσουμε την ανεργία, ώστε οι επαγγελματίες της εστίασης να μην είναι αναγκασμένοι οι ίδιοι να κάνουν τον αστυνομικό».

Οι προτάσεις του προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την εύρεση χρημάτων, μέσου ενός fast track προγράμματος, με σκοπό την πρόσληψη προσωπικού που θα μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά, καθώς και επιπλέον το πρόστιμο να το χρεώνεται ο πελάτης που άθελά του ή ηθελημένα εισέρχεται στο χώρο, έτυχαν αποδοχής από τους συμμετέχοντες του συνεδρίου με θερμό χειροκρότημα.

Ο κ. Τρουπής επισήμανε ότι «δεν είναι πανάκεια η βοήθεια τύπου επιδότησης, αλλά αυτό που πρέπει να φροντίσουμε είναι και η ποιότητα των προϊόντων, το σέρβις και η ζεστή φιλοξενία ώστε να κερδίσουμε τον πελάτη μας. «Στην Ελλάδα ξεχωρίζουμε όχι μόνο για τις ομορφιές μας, αλλά και για τη μοναδικότητα που έχουμε σε προϊόντα, έθιμα, ιστορία και ήθη» τόνισε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας συνεχάρη τους οργανωτές για την άρτια οργάνωση του συνεδρίου, διατυπώνοντας την ευχή για καλά αποτελέσματα, όπως και ότι όλοι οι θεσμοί θα είναι πάντα στο πλευρό τους.

Της Βίκυς Βετουλάκη