Αρχίζει και στη Μεσσηνία η ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ

Αρχίζει και στη Μεσσηνία  η ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ

Τα πρώτα ονόματα για τα ψηφοδέλτια στο Νομό

Κλειδώνουν, το αργότερο μέχρι σήμερα, οι αποφάσεις στο Κίνημα Αλλαγής αναφορικά με την εσωκομματική ανασυγκρότηση, η οποία λόγω πανδημίας και έκτακτων εξελίξεων με τον πόλεμο στην Ουκρανία έχει καθυστερήσει δύο μήνες. Με δεδομένη, ωστόσο, και την πιθανότητα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες πριν από το καλοκαίρι, στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν καταλήξει ότι δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω αναβολή, αφού -όπως επισημαίνουν κορυφαία στελέχη στην «Εφ.Συν.»- το κόμμα πρέπει να αποκτήσει άμεσα δομή και νέες οργανώσεις, αλλά και να τεθεί σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα.

Για τους λόγους αυτούς, ο Νίκος Ανδρουλάκης θέτει σε άμεση εφαρμογή το σχέδιο της αυτο-οργάνωσης, που αποτέλεσε άλλωστε μια βασική του υπόσχεση στην εσωτερική προεκλογική κούρσα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. Εν προκειμένω, πρόκειται για μια εξωστρεφή διαδικασία βάσης, με σκοπό την ενεργή ανάμιξη των πολιτών, που θα αξιοποιήσει και την «κληρονομιά» των 270 χιλιάδων συμμετεχόντων στην ανοιχτή ψηφοφορία του περασμένου Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, το εναρκτήριο λάκτισμα για την «από τα κάτω» ανασυγκρότηση αναμένεται να δοθεί από τον πρόεδρο του κόμματος, είτε μέσω συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής την προσεχή Κυριακή, 20 Μαρτίου, είτε μέσω εκδήλωσης όπου θα παρουσιαστεί το πολιτικο-ιδεολογικό στίγμα της προσπάθειας και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν μέσα στον Απρίλιο πολιτικές και θεματικές εκδηλώσεις και ανοιχτές τοπικές συνελεύσεις σε κάθε Δήμο και γειτονιά, για να συγκροτηθούν δίκτυα και πυρήνες δράσης.

Σύμφωνα με στελέχη που εμπλέκονται στο εγχείρημα, η εκλογή δημοτικών και νομαρχιακών οργάνων προγραμματίζεται για μετά το Πάσχα, με πιθανότερη ημερομηνία την 8η Μαΐου.

Ψηφοδέλτια

Σε εξέλιξη είναι, επίσης, η επεξεργασία και συγκρότηση των ψηφοδελτίων, μια ευθύνη που έχει ανατεθεί στον πρώην υπουργό, Βαγγέλη Αργύρη. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσφατα ο κ. Αργύρης έστειλε προς συμπλήρωση φόρμα προς τους υποψηφίους των προηγούμενων εκλογών, ζητώντας να επιβεβαιώσουν ότι θέλουν να είναι εκ νέου στα ψηφοδέλτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 1/3 των υποψηφίων απάντησε θετικά, ενώ θα ακολουθήσει ένα δεύτερο κάλεσμα για αυτοπροτάσεις και ετεροπροτάσεις και ένα τρίτο κύμα με προτάσεις σε πρόσωπα που θα γίνουν απευθείας από την ηγεσία. Για τη Μεσσηνία τα πρώτα ονόματα που ακούγονται είναι του Γιώργου Κατσούλη, του Παναγιώτη Αλευρά και του Μενέλαου Γερονικολού.

Α.Π.