Ανάρπαστα έγιναν πάλι τα οχήματα στη δημοπρασία του Τελωνείου Καλαμάτας

Ανάρπαστα έγιναν πάλι τα οχήματα στη δημοπρασία του Τελωνείου Καλαμάτας

Μεγάλο και αποδοτικό ήταν για το Ελληνικό Δημόσιο το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε την Τρίτη στο Τελωνείο Καλαμάτας, στη δημοπρασία που διενεργήθηκε στις εγκαταστάσεις του, όπου και εκποιήθηκαν οχήματα είτε για ανακύκλωση είτε για κυκλοφορία.

Όλα τα οχήματα, πλην δύο, για κυκλοφορία εκποιήθηκαν, με τη μεγαλύτερη προσφορά να φτάνει μέχρι και τα 6.500 ευρώ για ένα όχημα.

Αυτοκίνητα σε συμφέρουσες τιμές
Στην προχθεσινή δημοπρασία τέθηκαν σε εκποίηση 16 επιβατικά αυτοκίνητα προς κυκλοφορία, ένα όχημα pick-up, καθώς και οχήματα τέλους κύκλους ζωής που εκποιήθηκαν ομαδικά.

Στα αυτοκίνητα που εκποιήθηκαν υπήρχαν μοντέλα για τα οποία υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ οι τιμές εκκίνησης ήταν πολύ χαμηλές.

Για παράδειγμα, ανάμεσα στα οχήματα που τέθηκαν στη δημοπρασία ήταν ένα V.W Bora του 2001 με τιμή εκκίνησης τα 700 ευρώ, ένα Audi A4 του 1996 με τιμή εκκίνησης τα 500 ευρώ, ένα Audi A3 του 2003 επίσης με 500 ευρώ, Mercedes C200 του 2001 και Mercedes του 2000, με 1.500 ευρώ η κάθε μια, και μια BMW 318 του 2002 με 2.500 ευρώ.

Ικανοποιητικό το ενδιαφέρον
Όπως σημείωσε ο προϊστάμενός του Τελωνείου Ιωάννης Κάβουρας, το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε ήταν αρκετά μεγάλο και έγιναν προσφορές τόσο από ιδιώτες όσο και από εμπόρους.

Εκποιήθηκαν όλα τα οχήματα προς κυκλοφορία, εκτός από δύο, ενώ ήταν ικανοποιητικές και οι τιμές που δόθηκαν. Η μέγιστη δε τιμή που δόθηκε ήταν περίπου στα 6.500 ευρώ. Εκποιήθηκαν, επίσης, όλα τα οχήματα που είναι για ανακύκλωση.

Ωστόσο, στους χώρους του Τελωνείου υπάρχουν ακόμα πολλά οχήματα προς διάθεση και όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται, θα ετοιμασθεί και νέα δημοπρασία.

Της Βίκυς Βετουλάκη