Νοσοκομείο Καλαμάτας-Καρδιολογική Κλινική: Οι προστατευτικές ιδιότητες του ελαιολάδου στο καρδιαγγειακό σύστημα

Νοσοκομείο Καλαμάτας-Καρδιολογική Κλινική: Οι προστατευτικές ιδιότητες του ελαιολάδου στο καρδιαγγειακό σύστημα

Τα πρώτα γενικότερα συμπεράσματα της μεγάλης πρωτοποριακής κλινικής μελέτης για την ευεργετική επίδραση του πολυφαινολικού μεσσηνιακού ελαιολάδου στην υγεία θα παρουσιασθούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί από το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, το Παγκόσμιο Κέντρο Ελιάς για την Υγεία και το Elettra Premium Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο σήμερα Τετάρτη, 27 Απριλίου, στις 7.30 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο «Θ. Αγγελόπουλος» στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Τίτλος της εκδήλωσης είναι «Το πολυφαινολικό ελαιόλαδο και οι προστατευτικές του ιδιότητες στο Καρδιαγγειακό Σύστημα», με ομιλητές το διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Μανώλη Μάκαρη, τον ειδικευόμενο Καρδιολογίας στο ΝΙΜΤΣ Χρήστο Κουρέκ, τον αναπληρωτή καθηγητή Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Προκόπη Μαγιάτη και από την εταιρεία Elettra Premium Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο την κα Γεωργία Μπουζαλά.

Η μελέτη εκπονήθηκε από το Καρδιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Καλαμάτας σε συνεργασία με τη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον καθηγητή Προκόπη Μαγιάτη. Πρόκειται για την πρώτη κλινική μελέτη που θα γίνει σε ελληνικό έδαφος με εξειδικευμένο ελαιόλαδο, με υψηλή περιεκτικότητα σε φαινόλες και αφορά στην πρόληψη από τις καρδιαγγειακές νόσους.