Έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας Εμπορίου Πελοποννήσου για το κλείσιμο τραπεζών

Έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας Εμπορίου Πελοποννήσου για το κλείσιμο τραπεζών

Στηρίζει όποιες κινητοποιήσεις πραγματοποιηθούν

Τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί η κατάργηση υποκαταστημάτων τραπεζών  σε πολίτες και επιχειρήσεις επισημαίνει η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει ότι τα εκατοντάδες λουκέτα σε καταστήματα τραπεζών την τελευταία τριετία «εξαφάνισαν» τη δυνατότητα δια ζώσης συναλλαγής των πολιτών σε πάρα πολλές μεγάλες, αλλά και μικρότερες περιοχές της χώρας, επηρεάζοντας την καθημερινότητα των κατοίκων, προκαλώντας τους αναστάτωση και εκνευρισμό, αλλά και τον τραπεζικό τους αποκλεισμό. 

Επιπτώσεις

Μάλιστα, επισημαίνουν ότι η λίστα των περιοχών που στερούνται τραπεζικού συστήματος μεγαλώνει συνεχώς, με τη στρατηγική των τραπεζών να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη γύρω από τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό, αλλά και τη μείωση του κόστους λειτουργίας τους. «Γίνεται σαφές ότι οι αποφάσεις αυτές απαξιώνουν τις ανάγκες των πολιτών (ηλικιωμένων, αγροτών, συνταξιούχων) και συναδέλφων μας εμπόρων, απομονώνουν τις ευάλωτες κοινωνικά και οικονομικά ομάδες, οδηγούν εκτός αγοράς εργασίας τους εργαζομένους – τραπεζοϋπαλλήλους, μη υπολογίζοντας και στηρίζοντας όσους στήριξαν τις τράπεζες κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η «κερδοφορία», αδιαφορώντας  για τις δυσμενέστατες επιπτώσεις που έχουν οι αποφάσεις αυτές στην εξυπηρέτηση του πληθυσμού. Δεν μπορούν να αφήσουν τους ανθρώπους που εξαρτώνται από τις βασικές υπηρεσίες στην τύχη τους.

Δεν μπορούν να οδηγήσουν τους εργαζομένους εκτός αγοράς εργασίας. Δεν μπορούν να μη λαμβάνουν υπ’ όψιν τους τις ανάγκες των περιοχών και να τις οδηγούν σε τραπεζική ερημοποίηση και αποκλεισμό από την ανάπτυξη», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Κινητοποιήσεις

Μάλιστα, η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης  δηλώνει ότι στηρίζει και θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιήσουν το προσεχές διάστημα οι εργαζόμενοι, οι εμπορικοί σύλλογοι, αλλά και όλοι οι φορείς των περιοχών που απειλούνται με κλείσιμο υποκαταστημάτων τραπεζών.

«Δηλώνουμε την εναντίωσή μας σε κάθε κίνηση που πλήττει οικονομικά και υποβαθμίζει τη χώρα μας και καλούμε όλους σας να δώσετε δυναμικό “παρών”», καταλήγει η Ομοσπονδία.

Β.Β.