Με επιτυχία στέφθηκε η 1η Επιστημονική Φοιτητική Διημερίδα για διατροφή

Με επιτυχία στέφθηκε η 1η Επιστημονική Φοιτητική Διημερίδα για διατροφή

Με επιτυχία στέφθηκε η 1η Επιστημονική Φοιτητική Διημερίδα με τίτλο «Διατροφή σε Υγεία και Νοσήματα» που διοργάνωσε με δωρεάν συμμετοχή το Τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στις 3 και 4 Ιουνίου, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο στον Αντικάλαμο, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από τον ΕΛΚΕ έργου «Χρηματοδότηση Τμημάτων για ενίσχυση της έρευνας-Κ.Α.40011».

Προσκεκλημένοι καθηγητές και καθηγήτριες από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, επαγγελματίες υγείας από το Γ.Ν. Αθηνών Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ε.Ε.Σ., το Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η Σωτηρία», το Γ.Ν. Καλαμάτας, το Ιασώ και το City Hospital, ιδιώτες ιατροί, ερευνητές-διδάσκοντες του Τμήματος, αλλά και η υπεύθυνη Marketing από το Μεσσήνιο «Παπαδημητρίου Χ.Κ.ΑΒΕΤ», ανέπτυξαν θέματα, όπως: διατροφή και καρδιομεταβολικά νοσήματα, διατροφή και άσκηση, μεσογειακή δίαιτα-παραδοσιακά και καινοτόμα προϊόντα, διατήρηση υγιούς βάρους σε ενήλικες και παιδιά, εξειδικευμένη διατροφή ασθενών, covid-19 και long-covid-19, αλλεργίες και αλληλεπιδράσεις τροφίμων, διατροφή σε πληθυσμιακές ομάδες και διατροφικά πρότυπα.

Κατά τη διάρκεια της διημερίδας έγιναν δωρεάν μετρήσεις σύστασης σώματος στο νεοσύστατο Εργαστήριο Βιοχημείας, Εργοφυσιολογίας, Φυσιολογίας και Φαρμακολογίας του Τμήματος.

Τέλος, συμμετείχαν με παρουσιάσεις εργασιών τους φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος, ενώ το 1ο βραβείο χορηγήθηκε από την Επιστημονική Επιτροπή στην τριτοετή φοιτήτρια, Νικόλ Μπαμπαλιάρου.

Η κυρία Νικόλ Μπαμπαλιάρου (nicole.nutridiet@gmail.com) αποτελεί και μέλος της φοιτητικής επιτροπής ENDietS του «The European Federation of the Associations of Dietitians (EFAD)»  [European Network of Dietetic Students (ENDietS) – EFAD European Network of Dietetic Students (ENDietS) – EFAD], εκπροσωπώντας την Ελλάδα ως National Key Contact με αποστολή να προωθεί δράσεις του EFAD στα πανεπιστημιακά ιδρύματα και τους συλλόγους διατροφής και διαιτολογίας στην Ελλάδα.