Συμβασιούχοι του Δήμου Πύλου-Νέστορος επιστρέφουν στη δουλειά τους με προσωρινή διαταγή

Συμβασιούχοι του Δήμου Πύλου-Νέστορος  επιστρέφουν στη δουλειά τους με προσωρινή διαταγή

Άλλοι 12 συμβασιούχοι, αυτή τη φορά από το Δήμο Πύλου-Νέστορος, επιστρέφουν στη δουλειά τους, καθώς πριν από λίγες ημέρες έγινε δεκτή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας η προσωρινή διαταγή που είχαν καταθέσει κατά της λήξης των συμβάσεων που είχαν υπογράψει τη διετία της πανδημίας. Οι συγκεκριμένοι είχαν επίσης προσληφθεί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Η προσωρινή διαταγή έχει ισχύ μέχρι τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει και η οποία έχει ορισθεί στις 27 Σεπτεμβρίου.

Οι Δήμοι της Μεσσηνίας προσέλαβαν προσωπικό για να αντιμετωπισθούν οι υπηρεσιακές ανάγκες που προέκυψαν για τη λήψη μέτρων έναντι της πανδημίας COVID-19. Οι συμβάσεις, όμως, αυτές έληξαν το Μάιο και περίπου 140 άτομα βρέθηκαν εκτός εργασίας, με τους Δήμους να στηρίζουν το αίτημά τους ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται.

Προσωρινές διαταγές μέχρι στιγμής να επιστρέψουν στην εργασία τους έχουν κερδίσει τρεις εργαζόμενοι του Δήμου Μεσσήνης και συνολικά 69 εργαζόμενοι του Δήμου Καλαμάτας.
Β.Β.