Με το βραβείο “Λήκυθος Τεχνών Αλέκος Φασιανός” τιμήθηκε ο Νίκος Φλώρος

Με το βραβείο “Λήκυθος Τεχνών Αλέκος Φασιανός” τιμήθηκε ο Νίκος Φλώρος

Στο Θέατρο «Κατίνα Παξινού», απονεμήθηκαν και φέτος σε προσωπικότητες του πολιτισμού, των τεχνών, των επιστημών, του αθλητισμού και της υγείας, τα βραβεία «Λήκυθος», τα οποία θεσμοθετήθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής.

Πρόκειται για ένα νέο θεσμό, που υλοποιήθηκε μετά από σχετική πρωτοβουλία του Γ. Πατούλη και την ουσιαστική συνδρομή και καθοδήγηση της Εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου Πολιτισμού και Δημοσίων Σχέσεων Μ. Βιδάλη, η οποία και είχε την ευθύνη διοργάνωσης της εκδήλωσης μαζί με το Αυτοτελές Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας.

Στόχος είναι να επιβραβεύονται σε ετήσια βάση από την Περιφέρεια Αττικής εκπρόσωποι από τους χώρους του πολιτισμού, των τεχνών, των επιστημών, του αθλητισμού, της υγείας, της καινοτομίας και της κοινωνικής προσφοράς, οι οποίοι με το έργο τους προωθούν τις ανθρωπιστικές αξίες του Ελληνισμού.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Κ. Τερζάκης. 

Φέτος για πρώτη φορά απονεμήθηκε το βραβείο “Λήκυθος Τεχνών Αλέκος Φασιανός” που είναι για καλλιτέχνες με παγκόσμια  αναγνώριση και με ιδιαίτερη συγκίνηση η γυναίκα του Αλέκου Φασιανού, Μαρίσα Φασιανού απένειμε η ίδια  στον σπουδαίο καλλιτέχνη, Νίκο Φλώρο, το βραβείο. 

Ο Νίκος Φλώρος στην ομιλία του ευχαρίστησε προσωπικά τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη για την πρωτοβουλία να τον τιμήσει με αυτό το βραβείο και το αφιέρωσε σε όλους τους Έλληνες καλλιτέχνες του εξωτερικού που προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό!

Επίσης αναφέρε τα επόμενα σχέδια του για το παγκόσμιο τουρ εκθέσεων του που θα ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, και τέλος ότι η Αθήνα θα παίξει τον σημαντικότερο ρόλο σε αυτήν την έκθεση όπου θα παρουσιαστεί και στην Αθήνα το 2023.