Υπογραφές για τις μελέτες του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Αρχαίας Μεσσήνης

Υπογραφές για τις μελέτες του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Αρχαίας Μεσσήνης

Την άλλη εβδομάδα στην Καλαμάτα, κατά την επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για την πρεμιέρα του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, θα υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση των μελετών του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Μεσσήνης.

Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο θα ανεγερθεί σε οικόπεδο που παραχώρησε στο υπουργείο Πολιτισμού ο Δήμος Μεσσήνης, ενώ η προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση των μελετών θα υπογραφεί από το υπουργείο, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Μεσσήνης.

Σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισημαίνονται τα εξής: “Η προγραμματική σύμβαση, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με αντικείμενο τη μελέτη του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στην Αρχαία Μεσσήνη, θα υπογραφεί την ερχόμενη εβδομάδα από την υπουργό Λίνα Μενδώνη και τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. Όπως έγινε γνωστό, εξάλλου, θα υπογραφεί και η προγραμματική σύμβαση για το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.

Οι πιο πάνω υπογραφές θα προηγηθούν της παρουσίας της υπουργού στην πρεμιέρα του 28ου Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας την ερχόμενη Παρασκευή 15 Ιουλίου. Θα ακολουθήσει, το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου, η εκδήλωση για την παρουσίαση του έργου πυρόσβεσης στις Αρχαίες Μυκήνες, που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας- καθώς και η υπογραφή σειράς προγραμματικών συμβάσεων για την Αργολίδα».