5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας: Φιλοξενία Ισπανίδας καθηγήτριας

5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας: Φιλοξενία Ισπανίδας καθηγήτριας

Την Ισπανίδα καθηγήτρια Pilar Lopez φιλοξένησε την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου το 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, στο πλαίσιο του erasmus KA1 “Green for Europe, Green for Future”, με σκοπό να παρακολουθήσει μαθήματα με περιβαλλοντικό προσανατολισμό.

Κατά την πενθήμερη επίσκεψή της ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου ενημερώθηκε για την υλοποίηση των περιβαλλοντικών προγραμμάτων του σχολείου IES n.1 Universidad laboral de Malaga όπου διδάσκει η κα Pilar, για το εκπαιδευτικό σύστημα της Ισπανίας και ανταλλάχθηκαν ιδέες και απόψεις σε σχέση με την περιβαλλοντική εκπαίδευση και το πλαίσιο εφαρμογής της στα ελληνικά και τα ισπανικά σχολεία.

Η κα Pilar βρέθηκε στην τάξη, όπου μαζί με τους μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας παρακολούθησε το πρόγραμμα «Ενέργεια και ενέργειες ανθρώπων», το οποίο οργανώθηκε από τους υπευθύνους του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας.

Επίσης, σε συνεργασία με το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Καλαμάτας, οι μαθητές κατασκεύασαν μικρά φωτοβολταϊκά και γνώρισαν τις αρχές λειτουργίας του ηλιακού θερμοσίφωνα.

Τα παιχνίδια γνωριμίας και οι ομαδικές εργασίες κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων βοήθησαν την κα Pilar να ενταχθεί στην ομάδα και να συνεργαστεί με τα μέλη της. Μάλιστα, η ίδια μετέφερε γραπτά μηνύματα των μαθητών της προς τους Έλληνες συμμαθητές τους, τα οποία και τα διαμοίρασε και ανέλαβε να μεταφέρει τις απαντήσεις τους, θέτοντας έτσι τις βάσεις και για μελλοντικές συνεργασίες των δυο σχολείων.

Η δε επίσκεψη στο σχολείο ολοκληρώθηκε με τη βεβαίωση συμμετοχής που της απονεμήθηκε.