Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους Καλαμάτας: Έναρξη αύριο για το πρώτο φεστιβάλ στο είδος του

Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους Καλαμάτας: Έναρξη αύριο για το πρώτο  φεστιβάλ στο είδος του

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου μάς συστήνει τη νέα του πρόταση 

Από το αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» πρόκειται να κάνει πρεμιέρα αύριο Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους στην Καλαμάτα.

Εκτός από τα 91 διαφορετικά ντοκιμαντέρ ποικίλου περιεχομένου που θα προβληθούν κατά τη διάρκεια του τετραημέρου του φεστιβάλ (27-30 Ιανουαρίου) με δωρεάν είσοδο, αναμένεται να λάβουν χώρα και παράλληλες δράσεις, όπως διάφορα σεμινάρια γύρω από την τέχνη του ντοκιμαντέρ, διαδικτυακές και μη ομιλίες από έμπειρους του είδους, καθώς και συζητήσεις με σκηνοθέτες των ταινιών. Επίσης, το σεμινάριο καταγραφής της προφορικής ιστορίας, που θα πραγματοποιηθεί από το προσεχές Σάββατο έως και τη Δευτέρα από τους διοργανωτές του φεστιβάλ, θα απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς, ωστόσο θα είναι ανοιχτό για το κοινό της πόλης.

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, μεταξύ των οποίων είναι η κα Αντωνία Πτερνέα και ο κ. Κυριάκος Λιαράκος, θα γίνουν 68 πανελλήνιες πρεμιέρες, ενώ θα προβληθούν 40 ελληνικές ταινίες από νέους και πιο έμπειρους δημιουργούς. Επίσης, θα προβληθούν 30 πρωτοεμφανιζόμενοι.

Σήμερα: Εκδήλωση για το Χρήστο Ρηγανά από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας

Να σημειωθεί ότι από τις υποψηφιότητες των ταινιών θα προκύψουν δέκα βραβεία, εκ των οποίων τα δύο θα είναι τα «Βραβεία Κοινού», για τα οποία το έπαθλο θα είναι ένα γλυπτό φιλοτεχνημένο από το γλύπτη Χρήστο Ρηγανά.

Διευκρινίζεται ότι οι προβολές θα είναι δωρεάν για το κοινό.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για το πλήρες πρόγραμμα των προβολών και των παράλληλων δράσεων, στη διεύθυνση: www.peloponnisosdocfestival.com.

Χρ.Μ.