Κινητικότητα για τη διάσωση του ιστορικού Τελωνείου Μπούκας

Κινητικότητα για τη διάσωση  του ιστορικού Τελωνείου Μπούκας

Κινητικότητα εμφανίζεται σχετικά με την υπόθεση διάσωσης και ανάδειξης του Τελωνείου στην Μπούκα Μεσσήνης. Όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, υπήρξε επικοινωνία με την ΕΤΑΔ, στην οποία έχει περιέλθει η ιδιοκτησία του οικοπέδου και του ακινήτου. Από τους αρμοδίους ζητήθηκε η… μίσθωση από το Δήμο κατά την πάγια τακτική της εταιρείας, παρότι δεν πρόκειται για εμπορική εκμετάλλευση του ακινήτου.

Οπότε θα υποβληθεί το αίτημα και το επόμενο βήμα θα είναι ο χαρακτηρισμός του και η προσπάθεια αποδέσμευσης από την εταιρεία και επιστροφής στο υπουργείο Οικονομικών, όπως συμβαίνει με κηρυγμένους αρχαιολογικούς χώρους.

Σε τελευταία ανάλυση υπάρχει και το προηγούμενο της Καλαμάτας, όπου παραχωρήθηκε με ειδική ρύθμιση η μεγάλη έκταση στη Δυτική Παραλία και χωρίς μάλιστα να πρόκειται για… μνημείο.

Ο κ. Αθανασόπουλος έκανε ακόμη γνωστό ότι υπήρξε επικοινωνία με τον αρμόδιο της υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων στην Πάτρα που χειρίζεται το φάκελο και δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα πραγματοποιηθεί αυτοψία μέσα στις επόμενες 15 ημέρες. Το αίτημα της διάσωσης έχει δρομολογηθεί από παντού, υποστηρίζεται από όλες τις δυνάμεις του Δημοτικού Συμβουλίου και πιστεύουμε ότι με υπομονή και επιμονή θα πετύχουμε τον κοινό στόχο των ανθρώπων της πόλης.

Ηλίας Μπιτσάνης