Πανελλήνια Διημερίδα αθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ – Κλασικού Αθλητισμού στο Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης

Πανελλήνια Διημερίδα αθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ – Κλασικού Αθλητισμού στο Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης

Ο αρχαιολογικός χώρος πλημμύρισε από μαθητές και εκπαιδευτικούς

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημέρα της 5ης  Πανελλήνιας Διημερίδας αθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ – Κλασικού Αθλητισμού στο Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης, την οποία διοργανώνουν τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά σε συνεργασία με το Δήμο Μεσσήνης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, με την έγκριση του Υ.ΠΑΙ.Θ. ως εκπαιδευτικό αθλητικό πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2022-2023.

Ειδικότερα, συμμετείχαν παιδιά των Δ΄- Ε΄-ΣΤ΄ τάξεων Δημοτικού 22 σχολικών μονάδων από όλη την Ελλάδα και σε συνδυασμό με το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, ο αρχαιολογικός χώρος πλημμύρισε από μαθητές και εκπαιδευτικούς. Την έναρξη των αγώνων κήρυξε ο καθηγητής Αρχαιολογίας, Πέτρος Θέμελης.

Να σημειωθεί πως η 5η Πανελλήνια Διημερίδα αθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ – Κλασικού Αθλητισμού στην Αρχαία Μεσσήνη είναι μια διοργάνωση παιδαγωγικού, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και μέσω αυτής το αρχαίο στάδιο ξαναζωντανεύει, εμπνέει και διαπαιδαγωγεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. «Ευανάγνωστη και παιδευτική», η Αρχαία Μεσσήνη είναι για τους επισκέπτες μια πραγματική αποκάλυψη. Μια αρχαία πόλη που ζει μια δεύτερη ζωή στο παρόν.

Το πρόγραμμα των αγώνων θα συνεχιστεί σήμερα στις 1000 π.μ. με μαθητές/τριες Γυμνασίων /Λυκείων και περιλαμβάνονται τα εξής αγωνίσματα: Αγώνες Δρόμου. Ρίψη λίθου. Μήκος άνευ φοράς. Ακόντιο.

Όπως αναφέρεται από την πλευρά των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά: «Η διεξαγωγή των αγωνισμάτων έχει αρκετές αναφορές στην αρχαιότητα. Ενδεικτικά αναφέρουμε την ύσπληγα, τo μηχανισμό που χρησιμοποιούνταν στην Αρχαία Ελλάδα κατά τους Ολυμπιακούς και άλλους αθλητικούς αγώνες, για να αποφεύγεται η πρόωρη εκκίνηση των αθλητών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πρόκειται να συμμετέχουν συνολικά 46 σχολικές μονάδες από όλη την Ελλάδα καθώς και μαθητές/τριες από το Λύκειο Αργυροκάστρου της Β. Ηπείρου της Αλβανίας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα το Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας, τη Δημοτική Αστυνομία  Μεσσήνης και τους φύλακες του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης για την πολύτιμη συμβολή τους στην υλοποίηση της διοργάνωσης».